Αρχική » » Γιατί θυμήθηκαν τώρα τον νεκρό πιλότο

Γιατί θυμήθηκαν τώρα τον νεκρό πιλότο


✓ Ανησυχία στην Αθήνα.
✓ Νέο σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα, που θέλει να κάνει έρευνες νότια της Χίου για το που είχε συντριβεί τον Οκτώβριο του 1996. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ 

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να προκα­λέσει συνθήκες έντασης και κρίσης στο Αιγαίο. Και δεν το κάνει μόνο με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας αλλά και με επιστροφή... στο παρελ­θόν: Σε μια πτώση τουρκικού F-16 τον Οκτώβριο του 1996 νότια της Χίου, την οποία τουρκικοί κύκλοι επιμένουν να αποδίδουν σε κατάρριψη από ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος. Τώρα έστειλαν πλοία στην περιοχή για να βρουν το αεροσκά­φος και τη σορό του πιλότου. 

Η Εβρίμ Ερντογάν, κόρη του σμηναγού Ναΐλ Ερντογάν, 24 ετών, μετά την κατάρριψη του τουρκικού...
RF-4 από τα αντιαεροπορικά της Συ­ρίας και τον εντοπισμό του από το παγκοσμίως γνωστό ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος», ζήτησε δημοσίως τον περασμένο Νοέμβριο να γί­νουν έρευνες και στη Χίο για το αεροσκάφος του πατέρα της. 

Η κόρη του σμηναγού 

«Επί 17 χρόνια η μητέρα μου, ο αδελφός μου και εγώ περιμένουμε να μας παραδώσουν τη σορό του πατέρα μου. Ζητάμε βοήθεια από τους υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους και από το "Ναυτίλος". Ας μας διασφαλίσουν, 17 χρόνια μετά, ότι θα βρούμε τον πατέρα μας», είπε στη Hurriyet η Ε. Ερντογάν. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μπήκε από τότε στο παιχνίδι, ανακοινώνοντας ότι θα ξεκι­νήσουν έρευνες για τη σορό του νεκρού σμη­ναγού. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είχε δηλώσει πως «ο πρωθυπουργός έδω­σε εντολή για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Το αε­ροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1.285 μέτρα. Στο Αιγαίο, το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα, θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας». 

Η οικογένεια του Ν. Ερντογάν είχε προσλάβει και δικηγόρο, ο οποίος δήλωνε πως θα κάνει μή­νυση σε συγκεκριμένο Έλληνα πιλότο, τον οποίο θεωρούσαν υπεύθυνο για την «κατάρριψη». 

Όπως και αν έχει, η εμφάνιση τουρκικών πλοί­ων στην περιοχή νότια της Χίου τόσα χρόνια με­τά τη συντριβή του τουρκικού F-16 προβλημα­τίζει την Αθήνα. 

(REAL NEWS-19/4/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger