Αρχική » » ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


του Μιχάλη Ιγνατίου 
Ουάσιγκτον 

Η μεγάλη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής αλλάζει εντελώς το σκηνικό στην Τουρκία. Ο ισλα­μιστής πρωθυπουργός πιστεύει ότι ο λαός έδωσε την απάντησή του σε όσους τον αμ­φισβητούν εντός και εκτός του κόμματος του και το γεγονός ότι επέλεξε να εκφωνήσει τη νικητήρια ομιλία του περιστοιχισμέ­νος από τη σύζυγο του και τα παιδιά τους προμηνύει ότι η διακυβέρνηση της χώρας θα ναι... οικογενειακή υπόθεση. Έχοντας ακριβώς δίπλα του το γιο του Μπιλάλ, ο οποίος μέσα σε μια νύχτα έγινε πολυεκα­τομμυριούχος, ο κ. Ερντογάν φαίνεται να του έχει παραδώσει και το δαχτυλίδι της διαδοχής. 

Επειδή οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλούν από μόνοι τους, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο θρίαμβος των ισλα­μιστών είναι προσωπική υπόθεση του κ. Ερντογάν. Κυριολεκτικά επισκέφθηκε όλες τις περιοχές της χώρας, πάλεψε με νύχια και με δόντια γι΄ αυτή τη νίκη, συ­γκρούστηκε με τους Αμερικανούς και με τον ιμάμη Γκιουλέν, ο οποίος ίσως να είναι περισσότερο χαμένος κι από την τουρκική αντιπολίτευση, η οποία βρέθη­κε πάλι «κολλημένη» στα ίδια ποσοστά. Για να είμαστε δίκαιοι και σεβόμενοι τα γεγονότα και την αλήθεια, ποιος άλλος ηγέτης -σε οποιαδήποτε χώρα- θα ήταν βουτηγμένος στα σκάνδαλα και τις λαμογιές, θα είχε κλείσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λατρεύουν οι νέοι, θα είχε εκδιώξει δικαστικούς, εισαγγελείς και στρατιωτικούς, και δεν θα έχανε, με συ­ντριπτική ήττα μάλιστα, στις εκλογές; Κα­νένας. Μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν θα έβγαινε θριαμβευτής μετά από μια προεκλογι­κή εκστρατεία που τη χαρακτήρισαν τα σκάνδαλα, η διαφθορά και η λασπολογία εναντίον των αντιπάλων του. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα χαριστεί σε όσους τον πολέμησαν. Εάν δεν εγκατα­λείψουν μόνοι τους τη χώρα -ήδη τους προειδοποίησε- θα τους φυλακίσει. Η νίκη τον «μέθυσε». Θα είναι αμείλικτος σε όλα τα επίπεδα και θα επιβάλει στη χώρα, γρήγορα και αποφασιστικά, τη δικτατορία του Ισλάμ, την οποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ονειρεύτηκε και σχεδίασε μέσα από τις φυλακές, όπου τον είχαν κλείσει οι στρατηγοί πριν από δεκαοκτώ χρόνια. 0 Ερντογάν απέδειξε ότι θυμάται, δεν συγχωρεί και δεν αλλάζει τις θέσεις του για να είναι αρεστός στους ξένους. Τον ενδιαφέ­ρει ο απλός ισλαμιστής ψηφοφόρος και αυτόν σκέφτεται όταν κυβερνά, αυτός κα­θοδηγεί τα βήματά του, υπό την έννοια ότι είναι ο «πελάτης» του, πάνω στον οποίο θα «πατήσει» για να επιβάλει την ισλαμική του ατζέντα. 

Ο Ερντογάν θα είναι σκληρός και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό. Θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με το Ισραήλ -ήδη αναφέρθηκε στην Παλαιστίνη στην πρώτη του ομιλία μετά την επιβεβαίω­ση της νίκης. Ακόμα, θα ξεκινήσει «ιερό πόλεμο» εναντίον των στρατηγών της Αιγύπτου, θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ιράν, το οποίο ασκεί έλεγχο μέσω των μυστικών υπηρεσιών, και, κατά τη γνώμη μου, δεν θα κάνει πίσω ούτε πόντο στο Κυπριακό και στο Αιγαίο, ενώ θα θεωρήσει κήρυξη πολέμου τις οποιεσδήποτε κινήσεις στην ΑΟΖ της Κύ­πρου και της Ελλάδας. Ο νέος Ερντογάν θα είναι πιο σκληρός, πιο αποφασιστικός και οι κινήσεις του με τους κατά φαντασίαν εχθρούς του, εντός και εκτός της χώρας, θα διακρίνονται από μίσος και δίψα για εκδίκηση. Δεν έκρυψε τα σχέδιά του ούτε και το γεγονός -όπως το εννοεί ο Τούρκος πρωθυπουργός- ότι η ψήφος του λαού αθώωσε τον ίδιο, την οικογένειά του και τους συνεργάτες του... 

Βέβαια, δεν πρόκειται να τερματιστούν οι πολιτικές συγκρούσεις και οι αντίπαλοι του θα συνεχίσουν να τον αμφισβητούν και να απαιτούν να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη να εξετάσει τις καταγγελίες για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Θα επιμεί­νει ο κ. Ερντογάν ότι η λαϊκή ψήφος αθώω­σε το διαφθαρμένο «σύστημά» του ή θα αφήσει απερίσπαστους τους δικαστές και τους εισαγγελείς; Η απάντηση στο ερώτη­μα αυτό θα δείξει και πού οδηγεί την Τουρ­κία ο ισλαμιστής πρωθυπουργός... 

e-mail: mignatiou@aol.com
twitter: @mignatiou 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-03-10/4/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger