Αρχική » » Η νέα φιλοσοφία συνδυασμένων ασκήσεων στα τρία Όπλα

Η νέα φιλοσοφία συνδυασμένων ασκήσεων στα τρία Όπλα


Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. 

ΕΝΤΟΝΗ δραστηριότητα στο κεντρικό, στο βόρειο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο είχε την περασμένη εβδομάδα το Πολεμικό Ναυτικό που διεξήγα­γε συντονισμένες ασκήσεις φρεγατών, ταχέων σκαφών και πλοίων αμφίβιων επιχειρήσε­ων με την υποστήριξη ελικο­πτέρων και ομάδων υποβρυχί­ων καταστροφών. 

Οι ασκήσεις περιελάμβαναν διάφορες φάσεις επιχειρήσεων των πλοίων επιφανείας που κορυφώ­θηκαν... με αποβατική ενέργεια, την οποία διεξήγαγε τάγμα πε­ζοναυτών. Υλοποιώντας μάλι­στα το νέο δόγμα των ασκήσεων με «κλαδικό» σχεδιασμό και «διακλαδική» εφαρμογή, το Αρχηγείο Στόλου συνδύασε την εκπαίδευση με την άσκηση Ηνίoχος της Πολεμικά Αεροπορίας, κάνοντας τακτική υπο­στήριξη ναυτικών επιχειρήσε­ων από μαχητικά αεροσκάφη. 

Παράλληλα, από την πε­ρασμένη εβδομάδα η Πολε­μική Αεροπορία εμπλέκει δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πε­ριλαμβάνουν και αντικείμε­να ηλεκτρονικού πολέμου και 

αντιμετώπισης των νέου τύπου απειλών στον αέρα. Με τις ασκήσει αυτής της μορφής θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ για το δεύτερο προγραμματίζο­νται διακλαδικές ασκήσεις που θα σχεδιαστούν από το ΓΕΕΘΑ. 

Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που εφαρμόζεται αυτή η φιλοσοφία, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια για απόλυτο συ­ντονισμό των τριών Κλάδων, ώστε να ανταποκρίνονται στα δεδομένα των νέων μορφών επιχειρήσεων που έχουν υιοθετηθεί, παράλληλα με τη νέα οργάνωση και τη νέα δομή διοικήσεως. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger