Αρχική » » Φιλότιμο και καμία «έκπτωση» στην επιχειρησιακή ετοιμότητα

Φιλότιμο και καμία «έκπτωση» στην επιχειρησιακή ετοιμότητα


✓ 0Ι ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
✓ Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος τονίζει πως «το στράτευμα συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά και αποτελεσματικά, χάρη στη φιλοτιμία του προσωπικού και τον εξορθολογισμό των δαπανών». 

Την πεποίθησή του ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκφράζει ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος στις νέες οδηγίες που έδωσε και έρχονται να συμπληρώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες του Φεβρουαρίου του 2012. 

Στο κείμενο, που είδε το φως της δημοσιότητας, και έρχεται την ώρα που ε.ε. και ε.α. στρα­τιωτικοί «βράζουν»... μετά τις αποφάσεις του Μα­ξίμου και του υπουργείου Οικονομικών για το πλεόνασμα των 500 ευρώ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει πως δύο χρόνια μετά τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες που έδωσε οι Ένοπλες Δυνά­μεις ανταποκρίνον­ται στις δυσκολίες. Και, μάλιστα, όπως αναφέρει «χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην επιχειρησιακή τους ικανότητα, γε­γονός που επιτρέπει να λειτουργεί απο­τελεσματικά η απο­τροπή, παρέχοντας ανάλογες επιλογές στην πολιτική ηγε­σία». 

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογραμμίζει πως αυτό το γεγονός αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογι­στεί κανείς πως οι Ε.Δ λειτουργούν μέ­σα «σε ένα ασφυκτι­κό οικονομικό πλαί­σιο, που χαρακτηρί­ζεται από δραστική μείωση του λειτουργικού προϋπολογισμού των ΕΔ, αλλά και των ατομικών απολαβών μας». Παρ' όλα αυ­τά, όπως λέει ο Α/ΓΕΕΘΑ, το στράτευμα συνεχί­ζει να λειτουργεί αποδοτικά και αποτελεσματικά χάρη στη φιλοτιμία του προσωπικού και τον εξορθολογισμό των δαπανών. 

Συνθήκες διαβίωσης 

Αναφερόμενος στα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος σημειώνει πως πρόθεση του ΓΕΕΘΑ είναι να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της κατασκευής νέων οικημάτων για τα στελέχη, τη λειτουργία διακλαδικών κλινικών στο πρότυπο των ήδη υπαρχουσών και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού-θεσμικού πλαισίου «με ιδιαίτερη βαρύτητα στον νέο νόμο περί καταστάσεως αξιωματικών-υπαξιωματικών, τον διακλαδικό κανονισμό πειθαρχίας και την αναθεώρηση-βελτίωση του νόμου περί ιεραρχίας και εξέλιξης αξιωματικών». 

Σε ό,τι αφορά τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Α/ΓΕΕΘΑ προαναγγέλλει τη συνέχιση του «κα­ταιγισμού» ασκήσε­ων ετοιμότητας, αλ­λά και διακλαδικής επιχειρησιακής συ­νεργασίας σε όλα τα επίπεδα, ενώ σημει­ώνει και το ενδιαφέρον του ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση των δυνατοτήτων κυβερνοάμυνας. Επίσης, όπως αναφέρει ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος, θα ολο­κληρωθεί η στελέ­χωση και η υποδομή της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Επιρ­ροής. 

Μήνυμα μέσω twitter 

Κλείνοντας το κείμενο των κατευ­θυντηρίων οδηγιών του, για το οποίο έχει αναρτηθεί σύν­δεσμος και στο twitter προκειμένου όλα τα στελέχη των ΕΔ να μπορούν άμεσα να έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο, ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος απευθύνεται στα στελέχη αναφέροντας ότι είναι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν. Όπως ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά, ευχαριστεί τους άνδρες και τις γυναί­κες των ΕΔ «για όσα προσφέρατε στην πατρίδα μας το διάστημα αυτό και περιμένω πολύ περισσότερα στο μέλλον». 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-05/04/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger