Αρχική » » ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ανεξάρτητοι ιστότοποι και εξαρτημένο σύστημα. 

Από τον
Μανώλη Κοττάκη 

Πριν από δύο εβδομάδες δη­μοσιεύσαμε στην «κυρια­κάτικη δημοκρατία» την πληροφορία ότι οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Κριμαίας στη Θράκη και ετοιμάζουν κάθοδο αυτονομιστικού μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές, για πρώτη φορά μετά το 1989. Την πληροφορία, η οποία επιβεβαιώ­θηκε πλήρως -το βράδυ των εκλογών θα δούμε το τουρκοκίνητο κόμμα με 1% σε εθνικό επίπεδο-, εί­χε την καλοσύνη να αναδημοσιεύσει το Kostasxan.blogspot.gr και μέσω αυτού απλώθηκε απίστευτα μέσα στην πατριωτική διαδικτυακή κοινότητα. 

Αίφ­νης χθες διάβασα σε κυριακάτικη εφημερίδα ένα ση­μείωμα για την «ακροδεξιά επέλαση» στο ίντερνετ,... στο οποίο φωτογραφίζονταν ως «sites του μίσους» όλα εκείνα που επιλέγουν να αναπαράγουν και να δημοσιεύσουν διαδικτυακές ειδήσεις με συγκεκρι­μένο εθνικό προσανατολισμό. Ανάμεσα σε αυτά και το Kostasxan, το οποίο θεωρείται περίπου... γιάφκα. 

Ορθώς φοβούνται οι συντάκτες μελετών και σημειωμάτων όλους αυτούς τους ιστότοπους. Εγώ που καιρό τώρα τους παρακολουθώ ξέρω καλά ότι έδωσαν φωνή στους αποκλεισμένους από τα κυρί­αρχα ΜΜΕ και, παρά τις κατά καιρούς υπερβολές τους (με τις οποίες, φυσικά, δεν συμφωνώ, αποτελούν γνήσιες φωνές ανησυχίας. Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι καλά τους ανησυχούντες, οι οποίοι είναι «φιλελεύθεροι» στο μέτρο που επικρατεί η δική τους οπτι­κή παντού. Τους είναι δύσκο­λο να καταλάβουν τη δύναμη που έχουν αυτά τα ιστολογία. Βλέπετε, τα «ακροδεξιά ιστολογία» δεν έχουν χορηγούς τράπεζες, επιχειρηματίες, εταιρίες επικοινωνίας. Δεν προπαγανδίζουν με σθένος Σχέ­δια Ανάν έχοντας περίεργες χρηματοδοτήσεις. Σε νέα παιδιά που κάνουν την τρέλα τους ανήκουν τα περισσότερα και φωτίζουν γεγονότα που μας «αρέσει» να προσπερνάμε μέχρι να τα βρούμε μπροστά μας. Για άλλους το να είσαι διαρκώς ανήσυχος για την τύχη ενός τμήματος της ελληνικής επικράτειας είναι πατριωτικό, για άλλους, που δεν συγκινούνται καν στη θέα της ελληνικής σημαίας και της ανά­κρουσης του εθνικού ύμνου, είναι ακροδεξιό. 

Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω σε αυτές τις εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι στις άλλες, τις εθνικές, το σύ­στημα θα εκπλαγεί δυσάρεστα με τη διαβρωτική δύναμη του διαδικτύου σε ειδικά κοινά. Θα είναι ο σιωπηρός ρυθμιστής. 

Κομμάτι του συστήματος μόλις τώρα άρχι­σε να καταλαβαίνει τη δυναμική των ατάκτων. Ορισμένοι μάλιστα συστήνουν και ελληνική AGB του διαδικτύου, γιατί οι μετρητές της Alexa φανερώνουν τη γύμνια τους στην επισκεψιμότητα. Πολύ αργά νομίζω. Τους ξέφυγαν. Ο έλεγ­χος χάθηκε. Μυρίζει τόσο πολύ στημένο το κεντρι­κό σύστημα ΜΜΕ, που ο πολύς κόσμος ψάχνει να βρει αυτά που δεν του λένε στο κρυφό σχολειό του διαδικτύου. Με την ευκαιρία: Αν θέλει να ξεστραβωθεί κανείς και να καταλάβει τι προβοκάτσιες ετοι­μάζουν οι Τούρκοι στις ευρωεκλογές, ας δει την τε­λευταία είδηση στο Kostasxan. Τη γουρουνοκεφαλή που έριξαν άγνωστοι έξω από ένα τζαμί για να ηλεκτριστούν οι μουσουλμάνοι... 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/04/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger