Αρχική » » Έξοδος στις αγορές

Έξοδος στις αγορές


Παράξενες μέρες. Όλοι μαζί βγήκαμε στην πιάτσα να δανειστούμε, αλλά ο καθένας μας, ατομικά, δεν έχει λεφτά για ν' αγοράσει. 

Του Παναγιώτη Λιάκου 

Στην αρχή δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Είναι κι αυτός ο μπούας ο Βενιζέλος που είπε ότι θα γυρίσουμε στα επίπεδα διαβί­ωσης πριν από το 2010 και σκέφτεσαι το 2010 π.Χ. Τότε, στον παλιό καλό κυκλαδικό πολιτισμό που φτιάχνα­με όπλα και εργαλεία με οψιανό της Μήλου και μυλόπετρες από σμύριδα της Νάξου. Ωραία ήταν τότε. Πέ­θαινες από τερηδόνα δίχως να χρειάζεται η βοήθεια του Αδώνιδος στο κρατικά παρεχόμενο σύστημα υγεί­ας. 

Γι΄ αυτό θα είναι χρήσιμο να διευ­κρινίσει ο ευδιάκριτος αρχηγός του κόμματος με τα δυσδιάκριτα ποσο­στά... (μόνο με εξελιγμένο μικροσκόπιο τα βλέπεις) σε ποιο 2010 αναφέρεται. Το μετά Χριστόν; Το προχριστιανικό; 'Η το 2010 πριν από τον κατακλυσμό του Νώε, του Δευκαλίωνος, του Ωγύγου, της Ατλαντίδος; 

Πάντως, πρέπει να εννοεί το 2010, την πρώτη χρονιά που είχαμε την ευ­καιρία να απολαύσουμε τον ακούρα­στο κωπηλάτη στον ρόλο του πρωθυ­πουργού. Μερικοί το πίστεψαν και άμα τη ανακοινώσει του χαρμόσυνου γεγονότος βγήκαν σαν τρελοί, με τα μαλλιά ξεΐγκλωτα και τα ρούχα φορε­μένα ανάποδα (φέρνει γούρι) για ψώ­νια. Συνέρρευσαν στα σούπερ μάρκετ και τι να δουν; 

Λαμόγια 

Οι τιμές στα ράφια ίδιες - για να μην πούμε υψηλότερες! Είδαν τις κο­πέλες στα ταμεία να συνεχίζουν να γυρεύουν λεφτά (ή έστω πιστωτικές κάρτες σε ισχύ) για τα προϊόντα! Και οι υπάλληλοι στα βενζινάδικα διατήρησαν την έξη να απαιτούν μετρητά για να τρομπάρουν βενζί­νη στο τουτού. Και τα σουβλατζίδι­κα, τα ρουχάδικα, τα παπουτσάδι­κα, οι φούρνοι, όλα τα καταστήμα­τα ορθάνοιχτα και άδεια σαν στόμα­τα έτοιμα να γεμίσουν με χρήματα που δεν έχεις! 

Μια βόλτα στις εφορίες, στις ΔΕΚΟ, στα ασφαλιστικά ταμεία προσέ­φερε ταυτόσημο αποτέλεσμα με τις προηγούμενες απόπειρες. Η ζωή η ίδια σε χρεώνει (το κράτος περισσό­τερο) και πληρωμή δεν θεωρούνται τα λόγια του Βαγγέλη, αλλά κάτι χαρτά­κια που τυπώνονται στο πλυντήριο ανομημάτων που ονομάζεται Ευρω­παϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Δεν πα'να περιφέρεσαι ώρες, μέ­ρες, μήνες, χρόνια, χιλιετίες... Τα έπεα πτερόεντα του αντιπροέδρου τα παίρ­νει τοις μετρητοίς μόνο η κυβέρνηση -κανένας άλλος φορέας στον πλα­νήτη. Οι ξένοι πιστωτές είναι μεν λα­μόγια, αλλά δεν τυγχάνουν κορόιδα, ενώ στην πατρίδα μας υπάρχει μια συνομοταξία ανθρωποειδών που συνδυ­άζουν τη λαμογιοσύνη με την ανοη­σία! Καλή βόλτα στα δανειστάδικα να έχομεν... 

(Εφ. Δημοκρατία-11/4/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger