Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 10 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 10 Μαΐου 2014


✓ Επίσκεψη στην έδρα της 359 ΜΑΕΔΥ, στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας στο Τατόι, πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος (I) Ευάγγελος Τουρνάς, με αφορμή την από 1ης Μαΐου έναρ­ξη της φετινής δασοπυροσβεστικής περιόδου, στην οποία συμμετέ­χει ενεργά και η Μονάδα, με το προσωπι­κό και τα μονοκινητήρια πυροσβεστικά αεροσκάφη της PZL Μ-18 Dromader. Η Μονάδα υπάγεται στη ΔΑΥ και σε ...κάθε πυροσβεστική περίοδο επιχειρεί από προωθημένες αεροπορικές βάσεις και αερο­δρόμια σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζοντας τις φωτιές εν τη γενέσει τους. Τον Α/ΓΕΑ, τον οποίο υποδέχτηκε ο διοικητής ΔΑΥ υποπτέραρχος (I) Χρήστος Χριστοδούλου, ενημέρωσε η διοίκηση της ΜΑΕ­ΔΥ για την αποστολή της Μονάδας, ενώ ο αντιπτέραρχος Τουρνάς έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες, συνομίλησε με το προσωπικό και πραγματοποίησε πτήση με διθέσιο αεροσκάφος PZL Μ-18. 

✓ Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο θαλάσσιο χώ­ρο του ΠΒΚ βολές κατευθυνόμενων βλημάτων από μονάδες επιφανείας του Στόλου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως αυτού. Ο στόχος, ένα παλαιό, παροπλισμένο αποβατικό σκάφος του ΠΝ, καταστράφηκε ολοσχε­ρώς. Το πρόγραμμα των βολών των πλοίων του ΠΝ περιλάμβανε βολή κα­τευθυνόμενου βλήματος (Κ/Β) EXOCET ΜΜ-38 από την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» κατά στόχου επιφανείας, ενός Κ/Β NATO SEA SPARROW (NSSM) από τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙ­ΟΝ» κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET ΜΜ-38, καθώς και τεσσάρων Κ/Β τύπου PENGUIN MK.2-MOD.3 από τις πυραυλακάτους «ΙΕΝΟΣ» και «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ» (δύο βλήματα από κάθε σκάφος) κατά στόχου επιφανείας. Τις βολές αυτές, που ήταν ιδι­αίτερης δυσκολίας και επικινδυνότητας, παρακολούθησαν από τη Φ/Γ «ΑΔΡΙΑΣ» οι Αρχηγοί ΓΕΝ και Στόλου αντιναύαρχοι Ευάγγε­λος Αποστολάκης και Παναγιώτης Λίτσας αντίστοιχα. 

(ΚΑΡΦΙ-10/05/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger