Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 16 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 16 Μαΐου 2014


✓ Παρουσία του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση πραγματοποιήθηκε στην 114 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, η τε­λετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης της Μονάδας από τον ταξίαρχο (I) Θωμά Χατζηαθανασίου στο σμήναρχο (I) Αθανάσιο Σαββόπουλο. Στην τελετή παρευρέθησαν αντιπροσωπείες αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, ο Γάλλος ακόλουθος Άμυνας, ο σμήναρχος Christophe Giraud, απόστρατοι αξιωματικοί της ΠΑ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπι­κών πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών. Αμφότεροι οι αξιωμα­τικοί είναι «Μιραζάκηδες» με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργη­τικό τους, ενώ ο νέος διοικητής ως πρόσφατα ήταν ο υποδιοικη­τής της Μονάδας, οπότε είναι άριστος γνώστης αυτής... 

✓ Μονοήμερη επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού στον Έβρο πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Α/ ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά. Ο υπουργός, μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, επισκέφτηκε τη ζώνη ευ­θύνης της XII Μ/Κ ΜΠ και την έδρα της 50ής Μ/Κ Τα­ξιαρχίας στο Σουφλί, ενώ μετέβη σε στρατιωτικά φυλά­κια της περιοχής και στη συνοριακή γέφυρα «Κήπων». Η επίσκεψη Αβραμόπουλου τη συγκεκριμένη στιγμή στον Έβρο αποτελεί ασφαλώς μήνυμα προς κάθε κα­τεύθυνση και αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Αθήνας να μην ανεχτεί «παιχνίδια» στη Θράκη από οποιονδήποτε. 

✓ Εντολή για συγκέντρωση όλων των διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της ΠΑ, προκειμένου «να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τή­ρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων», σύμφω­να με την ανακοίνωση του ΓΕΑ, έδωσε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος προς τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Ευ. Τουρνά, μετά το τρίτο παρ' ολίγον μοιραίο αεροπορικό συμβάν, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που συνέβη πρόσφατα με πρωταγωνιστή ένα Α-7 της 336 Μοίρας. Ευτυχώς και σε αυτό το περιστατικό δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Το συμβάν συνέβη όταν ένα επιθετικό αερο­σκάφος Α-7Ε, πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης, «έκο­ψε» τα καλώδια της ΔΕΗ, ενώ και στο ίδιο προκλήθηκαν σοβα­ρές ζημιές στο κάθετο σταθερό. Οι ικανότητες και η καλή τύχη του πιλότου τού επέτρεψαν να προσγειώσει το αεροσκάφος του με ασφάλεια. Ως γνωστόν, είχαν προηγηθεί η εξαιρετικά χαμηλή πτήση ενός Φάντομ, που είχε αποτέλεσμα να «χτυπήσει» η εξω­τερική δεξαμενή του στη θάλασσα (!), και η ανατροπή ενός πυρο­σβεστικού CL-415, όταν επιχείρησε προσθαλάσσωση για υδρολη­ψία με καιρό, γεγονός που προκάλεσε θραύση του ενός πλωτήρος του και ανατροπή του. 

(ΚΑΡΦΙ-16/05/2014)

1 σχόλια:

  1. ΟΙ δημοσκόποι θα πάθουν την πλάκα τους.
    Ευρωεκλογές.Σύνδεσμος ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Το πατριωτικό κόμμα που δεν έχει, ούτε επιζητά εξαρτήσεις Το κόμμα που έχει αποκλειστεί από τα ΜΜΕ του συστήματος( Το ακούσατε ποτέ;). Ο φόβος και τρόμος της ΝΔ. Το κόμμα που στηρίζεται από την πλειοψηφία των, μη "δεδομένων", στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και το ακολουθούν χιλιάδες πατριωτικά σκεπτόμενοι πολίτες. Στις 25 Μαιου θα τρίβουν τα μάτια τους με το ποσοστό που θα πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger