Αρχική » » Χαμηλό βαρομετρικό

Χαμηλό βαρομετρικό


ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ 

Το πολιτικό επίπεδο είναι τόσο χαμηλό, που αρχίζουμε να νιώθουμε το αυξημένο μέγε­θος του κινδύνου που μας περικλείει. Αυ­τοί οι τύποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να εκλεγούν. Ακόμα και να παίξουν με ευαίσθη­τα εθνικά θέματα! Μια με τη Θράκη, μια με τα Σκό­πια, αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικά επικίνδυ­νοι. 

Ζηλεύω τους Τούρκους. Για το πώς χτίζουν την εξωτερική τους πολιτική και πώς την υποστηρίζουν, ανεξάρτητα... από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία. Εδώ εμείς φοβόμαστε να μπούμε σε προεκλογική περίοδο. Κι αυτό, διότι είναι πιθανόν να κάνουμε τόσα σφάλματα, που οι εχθροί μας θα νομίσουν ότι πρόκειται για κάποια μεγαλοφυή πολιτική που κρύ­βει μέσα μια μεγάλη παγίδα. Πού να πιστέψουν ότι είναι δυνατόν να κάνει κάποιος τόσα λάθη σε βά­ρος της πατρίδας του; Αλίμονο! Η ανοησία και η άγνοια είναι, δυστυχώς, οι μόνοι οδηγοί μας... 

Φτάνουν ώρες-ώρες που κάποιος θέλει να τους πει «σκάστε επιτέλους»! Ναι, να βγάλουν τον σκα­σμό! Είναι το καλύτερο που έχουν να κάνουν. Όσο μιλάνε, δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα. 

Όχι! Δεν ήταν πάντα έτσι. Τώρα τελευταία η κα­τάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Για την ακρί­βεια, δεν υπάρχουν όρια. Το μόνο που υπάρχει είναι μια αυτοκαταστροφική διάθεση. Βγαίνουν, μι­λάνε και όποιον πάρει ο χάρος. 

Στο παρελθόν εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει τις λίγες «άστοχες» για τους Τούρκους δηλώσεις που έχουν γίνει από βουλευτές τους για να στηρίζουμε τα εθνικά μας δίκαια. Στο μέλλον οι άλλοι θα μπο­ρούν να χρησιμοποιήσουν τόμους ολόκληρους! Δεν χρειάζεται να ψάξουν ιδιαίτερα. Αρκεί ένα ξε­φύλλισμα των εφημερίδων. 

Τα Βαλκάνια αποτελούσαν πάντοτε ένα δύσκο­λο κεφάλαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι μει­ονότητες πλήρωσαν ακριβά τις προσπάθειες των εθνικών κρατών να εξαφανίσουν οτιδήποτε διαφο­ρετικό. Οι προγονοί μας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην Ιστορία. Κι έτσι δεν δικαιούμαστε εμείς να εί­μαστε σήμερα ρατσιστές ή να καταπατούμε τα αν­θρώπινα δικαιώματα. 

Από την άλλη, όμως, έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την Ιστορία. Όχι τη δική μας εκ­δοχή της Ιστορίας, αλλά την αντικειμενική αλήθεια. Ο αυτοπροσδιορισμός είναι δικαίωμα του κάθε αν­θρώπου. Αν θέλει, μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι και εξωγήινος. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για το δι­καίωμα ενός λαού να υπερασπίσει την ιστορική του αλήθεια. Επίσης, ο αυτοπροσδιορισμός είναι δικαίωμα, αλλά και η τήρηση της νομιμότητας είναι υπο­χρέωση. 

Τα γεγονότα στην Κριμαία δεν συγκίνησαν κά­ποιους στην Ελλάδα για να ψάξουν να βρουν ομοι­ότητες και διαφορές. Το αντίθετο, βρήκαν και λόγο να πανηγυρίσουν για τη νίκη των «φίλων και ομό­θρησκων Ρώσων». Το πόσο φίλοι είναι οι Ρώσοι είναι κάτι σχετικό. Ίσως τελικά να είναι τόσο φίλοι μας όσο και οι Εσκιμώοι. 

Ο θεός να μας φυλάξει μην τυχόν και χρεια­στούν απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Με τη φόρα που έχουν πάρει δεξιοί και αριστεροί, θα τρί­βουν τα χέρια τους όλοι οι εχθροί μας. Να βρεθεί κάποιος να τους πείσει ότι αυτά τα θέματα δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση; Δεν το βλέ­πουμε. Αλλά και να υπήρχε, ποιος θα τον άκουγε; 

(ΚΕΦΑΛΑΙΟ-03/5/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger