Αρχική » » Η Τουρκία «ακούει» τα πάντα στο Αιγαίο

Η Τουρκία «ακούει» τα πάντα στο Αιγαίο


✓ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ πλήρωμα τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου που πετάει πάνω από το Αιγαίο και υποκλέπτει συνομιλίες. 
✓ 0 μεγάλος κατάσκοπος. 
✓ Παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και καταγράφουν συνομιλίες από σταθμούς και πλοία! 
✓ Τα τουρκικά αεροσκάφη μπορούν να υποκλέπτουν συνομιλίες από 216 σταθμούς και να κατασκοπεύουν μέχρι και 200 πλοία. 

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Ηλεκτρονικές παραβιάσεις, με στόχο να υποκλέψει στοιχεία, κάνει πλέον η Τουρ­κία στο Αιγαίο! Τα μαχητικά F-16 της Άγκυρας συνοδεύουν κάθε ημέρα ένα, δύο, ακόμη και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πο­λέμου CN-235 στις πτήσεις τους, οι οποίες ξε­κινούν από το βορειότερο και καταλήγουν στο νοτιότερο σημείο του Αιγαίου! Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες παραβιάσεις πραγ­ματοποιούνται πλέον από αεροσκάφη ηλεκτρο­νικού πολέμου, και όχι από μαχητικά της. 

Την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε ημέρα που τουρκικά αεροσκάφη CN-235 «έγραψαν» 21 παραβιάσεις και... τα μαχητικά καμία! Τι μπο­ρούν να κάνουν αυτά τα αεροσκάφη; Να παρακολουθούν και να «ακούνε» πολλούς δια­φορετικούς στόχους. Σύμφωνα με όσα είπαν οι Τούρκοι στην πρόσφατη παρουσίαση των εκσυγχρονισμένων CN-235, αυτά μπορούν να υποκλέπτουν συνομιλίες από 216 σταθμούς και να κατασκοπεύουν μέχρι και 200 πλοία. Επιπλέ­ον, όπως είπε στην παρουσίαση, η οποία έγι­νε στην περιοχή της θάλασσας του Μαρμαρά, ο υποναύαρχος Χακάν Ουστέμ, «τα αεροσκά­φη ναυτικής περιπολίας που χρησιμοποιούνται στις θάλασσες της χώρας μας εξοπλίστηκαν με σύγχρονες συσκευές και είναι αεροσκάφη που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Το 2002, τα αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας είχαν γενι­κή χρήση. Τον Οκτώβριο του 2013, μετά τον εκ­συγχρονισμό που τους έγινε, άρχισαν να χρη­σιμοποιούνται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στον πόλεμο πάνω από το νερό και σε επιχει­ρήσεις έρευνας και διάσωσης». 

Η νέα... μόδα της καθημερινής αποστολής αε­ροσκαφών αυτού του τύπου είναι ο νέος πονο­κέφαλος του Πενταγώνου, για τον οποίο υπάρ­χουν δύο τάσεις αντιμετώπισης: 

 Η μια είναι υπέρ της «σκληρής αντίδρασης». Προβλέπει αναγνωρίσεις, ακόμη και αναχαιτί­σεις των ελικοφόρων αεροσκαφών ηλεκτρονι­κού πολέμου των Τούρκων. Η διαδικασία εί­ναι αρκετά... επώδυνη για τους χειριστές των τουρκικών CN-235, αφού είναι λογικό να μην έχουν και πολλές δυνατότητες ελιγμών στα τα­χύτατα και ευέλικτα μαχητικά F-16 και Mirage 2000 που στέλνει η Ελληνική Πολεμική Αερο­πορία εναντίον τους. 

 Η δεύτερη άποψη είναι ότι θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία το ενδεχόμενο να δώσουμε στους Τούρκους αυτό που φαίνεται να επιδιώκουν: Ένα απρόβλεπτο επεισόδιο, ένα ατύχημα που θα τους δώσει την ευκαιρία για μια κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, το οποίο δεν θα ελέγχεται από εμάς. Οι υποστη­ρικτές της άποψης αυτής λένε «ναι» στην αντι­μετώπιση των προκλήσεων με όλα όσα προ­βλέπονται, απορρίπτουν όμως τις υπέρ το δέ­ον «σκληρές αντιδράσεις». 

Στη μέση βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για το κλίμα έντα­σης που επιχειρούν να συντηρήσουν τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Η τη­λεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και η κλήση στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα να μεταβεί στο Πε­ντάγωνο, είχαν ως στόχο να γίνουν οι σχετικές προειδοποιήσεις για τους απρόβλεπτους κιν­δύνους που προκαλεί αυτό το επικίνδυνο «παι­χνίδι» στο Αιγαίο. Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο Δ. Αβραμόπουλος συνομιλούσε με τον Τούρ­κο πρέσβη Κερίμ Ουράς, τα «κόκκινα στίγμα­τα» στην οθόνη του υπολογιστή του, που έχει πάντα ανοιχτό στο γραφείο του, με εικόνα σε πραγματικό χρόνο από το Αιγαίο, πλήθαιναν. Ήταν τα CN-235 τα οποία έκαναν τις 21 παρα­βιάσεις που προαναφέραμε. 

Τι έψαχναν οι Τούρκοι στη Χίο; 

Στο «γαϊτανάκι» των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο εντάσσεται και η «έρευνα» που έκα­ναν νότια της Χίου για τον εντοπισμό ενός μα­χητικού αεροσκάφους F-16, που κατέπεσε τον Οκτώβριο του 1996, κατά τη διάρκεια αερομα­χίας με ελληνικό μαχητικό. Οι Τούρκοι ανταπο­κρίθηκαν -υποτίθεται- στην επιθυμία της οικο­γένειας του πιλότου Ναϊμ Ερντογάν να βρεθεί η σορός του, και γι' αυτό έστειλαν αυθαίρετα πλοία στην περιοχή για να κάνουν έρευνες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι οι γείτονές μας έψαχναν σε μια περιοχή η οποία δεν είχε καμία σχέση με αυτή όπου έπεσε το αεροσκά­φος το 1996. Έλληνες ψαράδες της περιοχής μάλιστα, προσφέρθηκαν να τους υποδείξουν το ακριβές σημείο όπου είχε πέσει το F-16, αλλά οι Τούρκοι συνέχισαν τις έρευνες στην πε­ριοχή που είχαν επιλέξει, λες και δεν ήθελαν να το βρουν. Τελικά, ολοκλήρωσαν (προς το πα­ρόν;) τις έρευνές τους την Τετάρτη, χωρίς να έχουν εντοπίσει απολύτως τίποτα. 

Ακόμη ένα στοιχείο που προκαλεί το ενδια­φέρον αλλά και την ανησυχία του Πεντάγωνου είναι η επιμονή του τουρκικού Γενικού Επιτελεί­ου να ανακοινώνει όλο και πιο συχνά «παρενοχλήσεις» τουρκικών αεροσκαφών από ελληνι­κά! Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, λένε στο Πεντάγωνο, ότι η Άγκυρα επιδιώκει να προκα­λέσει μια κρίση, την οποία όμως θέλει να ελέγ­χει απόλυτα. 

(REAL NEWS-04/05/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger