Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Μαΐου 2014


✓ Δύο στους τρεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας παρέμειναν κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Παρέμειναν ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος και η ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματά, ενώ έφυγε ο ΥΦΕΘΑ Θ. Δαβάκης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από έναν παλαιό γνώριμο του ΥΠΕΘΑ, το Μεσσήνιο βουλευτή της ΝΔ και πρώην ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμαν­λή, Γιάννη Λαμπρόπουλο. Μάλιστα, για να χρυσώσει το χάπι του... σεμνού Λάκωνα, επί 25ετία βουλευτή και πρώην ΥΦΕΘΑ Θ. Δαβάκη, ο μετρ του είδους Δ. Αβραμόπουλος τον παρασημοφόρησε με τη Διαμνημόνευση του Σταυρού της Αξίας και Τιμής για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του κατά τον ένα χρόνο παραμονής του στο υπουργείο. 

✓ Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησε (ση­μαντική) τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, έπειτα από σχετική πρόσκλη­ση του ομολόγου του, αντιστράτηγου Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi. Θυμίζουμε ότι Ελλάδα και ΗΑΕ έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης του προσω­πικού των ΕΔ του Εμιράτου στην Ελλάδα, όσο και στον το­μέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ιδίως των Ελ­ληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). 

✓ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου η πολυεθνική αεροπορική άσκηση Thracian Star 2014, με αεροσκάφη F-16 της 111 ΠΜ, η οποία διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία και διεξήχθη εντός του FIR Σόφιας. Σκο­πός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυ­νάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας. Μέρος αυτής ήταν και η εκπαίδευση των πιλότων στον εναέριο ανεφοδιασμό από αεροσκάφη-τάνκερ της USAFE. Στην άσκηση Thracian Star 2014 συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα η Βουλγαρία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Ρουμανία. 

✓ Η 341 Μοίρα συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρα­σκευή 20 Ιουνίου 2014, στην 111 ΠΜ, στη Νέα Αγχίαλο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών της Μοίρας, έκθεση φωτογραφίας, καθώς και πτήση/διέ­λευση του επετειακού αεροσκάφους σε σχηματισμό «Βέ­λους» τριάδας αεροσκαφών της Μοίρας. Όπως είναι φυ­σικό, η τελετή αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κό­σμου και (στρατιωτικούς) επισήμους. 

(ΚΑΡΦΙ-14/06/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger