Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Ιουν 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Ιουν 2014


* Μετά την Κάρπαθο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, επισκέφτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε τη Σάμο και τη Χίο και τα γύρω από αυτά μικρά νησιά στις ζώνες ευθύνης των 79 και 96 ΑΔΤΕ. Αναλυτικά, ο υπουργός επισκέφτηκε στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες σε Χίο, Οινούσσες, Παναγιά, Ικαρία, Αγαθονήσι και Σάμο και με τις επισκέψεις αυτές η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δείχνουν ότι δεν εφησυχάζουν λόγω… θερινής ραστώνης! 

* Τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη συγκρότησή της γιόρτασε πριν από λίγες μέρες η 341η Μοίρα στην 111 ΠΜ, στη Νέα Αγχίαλο, παρουσία του αρχηγού ΑΤΑ αντιπτέραρχου (I) Χρήστου Βαΐτση, του διοικητή ΔΑΥ υποπτέραρχου (I) Χρήστου Χριστοδούλου, διατελεσάντων διοικητών και υπηρετησάντων στη Μοίρα και πλήθος κόσμου. Το πρόγραμ­μα της εκδήλωσης περιελάμβανε κατάθεση στεφάνου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ανάγνωση ημερησίας διαταγής από το διοικητή της 341 Μοίρας, αντισμήναρχο (I) Δημήτριο Νικολαΐδη, φωτογραφική και στατική έκθεση, καθώς και πτήση/διέλευ­ση του επετειακού αεροσκάφους, που είχε βαφεί ειδικά για την επέτειο αυτή με τα χρώματα και το έμβλημα της Μοίρας, σε σχηματισμό «Βέλους» τριάδας αεροσκαφών F-16C Block.50. Άντε και στα 100 χρόνια πάντα με επιτυχίες! 

* Απόλυτη επιτυχία είχε η άσκηση «Εγνατία-2014», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Νο­τίου Έβρου, του Δ' Σώματος Στρατού από το 642ο Μ/Κ Τάγμα Πε­ζικού, της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, με αντικείμενο την εκπαίδευση στη σχεδίαση, οργάνωση, προπαρασκευή και διεξαγωγή επιχείρη­σης βίαιης διάβασης ποταμού. Επίσης πραγματοποιήθηκε και ενη­μέρωση του προσωπικού για τα μέσα και υλικά των μονάδων Πεζι­κού και Μηχανικού, που χρησιμοποιούνται για τη γεφύρωση ή δια­περαίωση υδάτινων κωλυμάτων. 

* Ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», η τελετή λήξης της εκπαίδευσης του Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης αξιωματικών και υπαξιωματικών του καταριανού στρατιωτικού προσωπικού στα άρματα μάχης Leopard 2ΗΕLL, στην περιοχή ευθύνης της XII Μ/Κ ΜΠ. Οι πρώτοι 100 Καταριανοί ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και αποφοίτησαν από το Κέντρο Εξομοιωτών στα τέλη Μαΐου, ενώ τώρα αποφοί­τησαν οι υπόλοιποι 20, που παρακολούθησαν την προκεχωρημένη εκπαίδευση για να γίνουν εκπαιδευτές. Στην τελετή παρέστησαν οι διοικητές της XII Μ/Κ ΜΠ υποστράτηγος Πα­ναγιώτης Φαραντάτος και της XXIII (23ης) Τεθωρακισμέ­νης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Γεώργιος Σταματιάδης αντίστοιχα. 

(ΚΑΡΦΙ-28/06/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger