Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 31 Μαΐου 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 31 Μαΐου 2014


Στο Τατόι πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση μνήμης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας για τους πεσόντες του 13ου Σμήνους C-47 Dakota στη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-53). Στην τελετή παρέστησαν ο διοικητής ΔΑΕ, υποπτέραρχος (I) Αθανάσιος Τσαλίκης, ως εκπρόσωπος του Α/ ΓΕΑ, αντιπτέραρχου (!) Ευάγγελου Τουρνά, ο σύμβουλος της Πρε­σβείας της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα Byung-yun Kim, αντιπροσωπείες αξιωματικών και υπαξιωματικών της ΠΑ, εκπρό­σωποι ενώσεων αποστράτων και συγγενείς των πεσόντων. 

Στη ζώνη ευθύνης της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε τακτική άσκη­ση επιπέδου... συγκροτήματος μη­χανοκίνητου λόχου Πεζικού, στην οποία συμμετείχαν ως πληρώματα ανθυπολοχαγοί Πεζικού, Αεροπορίας Στρατού και ανθυπίλαρχοι της ΣΣΕ (Τάξεως 2013). Στη διάρκεια της άσκησης, εξετάστηκαν αντικείμενα επιθετικών επιχειρήσεων με διά­σπαση κωλύματος, διαδικασία και ενέργειες κατά τη λήψη επαφής, καθώς και ενέργειες κατά την εσπευσμένη επίθε­ση, ημέρα και νύχτα, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν «ζευγά­ρια» επιθετικών αεροσκαφών Α-7Ε Corsair της 336 Μοί­ρας της 116 ΠΜ και επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64DΗΑ του 2ου ΤΕΕΠ της Αεροπορίας Στρατού. 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη, παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του διοικητή του Ιερού Λόχου Μέσης Ανα­τολής, υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, που πραγματοποιή­θηκε στην έδρα της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) «Ιερός Λόχος», στο Στρατόπεδο «Ανχου Παναγιώτη Φακίνου» στο Γουδή. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του προηγούμενου διοικητή, ταξίαρχου Κ. Φλώρου, ο οποίος είχε ορ­γανώσει την τελετή για την ημέρα που έγιναν οι πρόσφατες κρί­σεις στις ΕΔ, συνεπεία των οποίων παρέδωσε τη διοίκηση στον ταξίαρχο Παναγιωτάκη. Λόγω Πάσχα και εκλογών η τελετή πραγ­ματοποιήθηκε τώρα. Συγχαρητήρια σε όλους! 

■ Η συμβολή των ναυτικών δυνάμεων στις χερσαίες επιχειρήσεις, η διυπηρεσιακή συνεργασία για τη θαλάσσια ασφάλεια και η διαμόρφωση πολιτικών για τη διατήρηση στελεχών υψηλών προδιαγραφών ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα της Συνόδου των Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών (CHENS 2014), που διεξήχθη στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Α/ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. Μάλι­στα, το θέμα της διαμόρφωσης πολιτικών για τη διατήρηση στελεχών υψηλών προδιαγραφών είχε προταθεί από το ΓΕΝ και αναπτύχθηκε από Έλληνα επιτελή. Φέτος, μεταξύ των εισηγητών της Συνόδου ήταν και η επίτροπος Θαλασ­σίων Υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη. 

(ΚΑΡΦΙ-31/05/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger