Αρχική » » Η εισαγγελέας Στρατοδικείου ταράζει τη Σχολή Ευελπίδων

Η εισαγγελέας Στρατοδικείου ταράζει τη Σχολή Ευελπίδων


Παρεμβαίνει στη μεθόδευση για την εκλογή καθηγητού και ζητεί να ριχθεί φως σε όλη τη σχετική διαδικασία. 

Από τον 
Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Παρέμβαση της στρατιωτικής Δικαιοσύνης ταράζει τα νερά στη Σχολή Ευελπίδων και αποκα­λύπτει το έωλο των μεθοδεύσεων στην πλήρωση της θέσεως του καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας, στις οποίες για μυστηριώδεις λόγους συνεργούν τόσο ο διοικητής της Σχολής υποστράτηγος Καρυώτης όσο και το ΓΕΣ, το οποίο, παρά τις δι­αβεβαιώσεις που έχει δώσει ο εκπρόσωπος του, εξακολουθεί να ολιγωρεί στη συγκρό­τηση της επταμελούς επιτροπής που πρέπει να εξετάσει την ένσταση που υποβλήθηκε. 

Ειδικότερα, η εισαγγελεύς του Στρατο­δικείου με παραγγελία την οποία εξέδωσε διέταξε να γνωστοποιηθεί... στον απορριφθέ­ντα και ενιστάμενο υποψήφιο το όποιο κα­τατεθέν «ερευνητικό επιστημονικό έργο» του επιλεγέντος υποψηφίου, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο του φακέλου του τελευ­ταίου σχετικό με την προς πλήρωση δημό­σια θέση. 

Έτσι, τίθεται τέλος στην τρίμηνη πρωτοφανή όσο και σκανδαλώδη τακτική της αρνήσεως να γνωστοποιηθεί το επιστημονικό έργο του εκλεγέντος, την οποία προέβαλαν ο κοσμήτορας και η διοίκηση της Σχολής οχυρωμένοι πίσω από το αστείο επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στην προστασία ευαί­σθητων προσωπικών δεδομένων! Και τούτο παρά το γεγονός ότι δύο φορές η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ασχολή­θηκε με το θέμα διευκρινίζονται με απόλυ­τη σαφήνεια ότι, όταν πρόκειται για δημόσια διαγωνιστική διαδικασία για την κάλυψη προκηρυχθείσης δημοσίας θέσεως, τότε ασφαλώς δικαιούται κάθε υποψήφιος να λάβει γνώση του φακέλου του συνυποψήφιου του, καθώς οτιδήποτε σχετίζεται με την κρίση (βιβλία επιστημονικές δημοσιεύσεις βιογραφικό, τίτλοι σπουδών) δεν συγκαταλέγεται στα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα. 

Οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» έχουν ενημερωθεί πληρέστατα για το ποιοι είναι οι καθηγητές της «σχολής Ρεπούση», οι οποίοι συγκρότησαν το εκλεκτορικό σώμα και συνήργησαν στην εκλογή. Ως εκ τούτου, μπορούν εύκολα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν θα ήθελαν να γνωστοποιηθεί το «ερευνητικό επιστημονικό έργο» του εκλεγέντος υποψηφίου. 

Ανεξήγητη αδράνεια 

Παραμένει όμως ανεξήγητη η αδράνεια της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία συμπεριφέρεται σαν να μην την ενδιαφέρει ποιοι θα διδάξουν και θα διαμορφώσουν τους αυριανούς αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού. Ακόμη χειρότερα δε, φαίνεται να συντάσσονται με τις θέσεις εκείνων που έχουν ανοικτά υποστηρίξει ότι οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να έχουν λόγο στη μόρφωση των υποψηφίων αξιωματικών και ότι «το Σύνταγμα των Ευελπίδων είναι κάτι ανάλογο προς τη φοιτητική εστία» ενός άλλου πανεπιστημίου! 

Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την άποψη για τους στρατιωτικούς έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια να πείσουν το ΓΕΣ ότι δεν υπάρχει λόγος να συγκροτηθεί επταμελής επιτροπή για να εξετάσει την υποβληθείσα ένσταση, η οποία δήθεν σε τυπικό μόνο έλεγχο μπορεί να προβεί χωρίς να έχει αρμοδιότητα να μπει σε βάθος στην ουσία της υποθέσεως. Ο νόμος βέβαια προβλέπει άλλα... 

Από την άλλη πλευρά, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο ενιστάμενος υποψήφιος δεν είναι εκλόγιμος, επειδή, λέει, δεν κατέθεσε το «σώμα» της διδακτορικής διατριβής του. Η σχετική προκήρυξη όμως πουθενά δεν αναφέρει ότι αυτό περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ούτε το προβλέπει ο σχετικός νόμος. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κατασκευή η οποία αποβλέπει στο να διευκολύνει αυτούς που φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όμως, τέτοιοι άνθρωποι ηγούνται σήμερα του Ελληνικού Στρατού. Και αν αναλογιστούμε ότι αυτοί δεν έβγαλαν τη ΣΣΕ σε «εποχές Ρεπούση», το μέλλον του Στρατού μας διαγράφεται πολύ ζοφερό. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/06/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger