Αρχική » » ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία μετά την πτώση της προδοτικής χούντας 

Η ρηματική διακοί­νωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία είναι μια απαράδεκτη πρά­ξη. Όσο σοβαρό κι αν είναι ένα θέμα, μεταξύ της Ελλάδας και της Κύ­πρου τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται διά ρο­πάλου. Διότι θυμίζουν τις εποχές της ξενοκίνητης δικτατορίας, η οποία, σε συνεργασία με την Αμερική και την Τουρκία, διχοτόμησε το νησί. 

Αναφέρομαι προφανώς στην άνευ προη­γουμένου επίθεση που εξαπέλυσε ο αντι­πρόεδρος της ...κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενα­ντίον της Ελένης Θεοχάρους, η οποία αντιπροσωπεύει τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυ­ρία Θεοχάρους έθεσε στον πρωθυπουρ­γό, Αντώνη Σαμαρά, ένα σοβαρότατο θέμα, που αφορούσε στο απαράδεκτο τούρκικο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει! 

Όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Κύπρο και την Ελλάδα, έτσι και η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ αναρωτήθηκε τι στο καλό έκαναν η Αθήνα πρωτίστως αλλά και η Λευκωσία, όταν έλαβαν το απαράδεκτο κείμενο του Αχμέτ Νταβούτογλου. Αποδει­κνύεται ότι δεν έπραξαν τίποτα. Και αντί να σωπάσουν και να απολογηθούν, πέρασαν στην επίθεση, ζηλεύοντας τη δόξα του... Μέσι και του Νεϊμάρ. Ο κ. Βενιζέλος έστειλε ρηματική διακοίνωση στον ομόλογο του, τον αξιοπρεπή Ιωάννη Κασουλίδη. Είναι η πρώτη ελληνική ρηματική διακοίνωση μετά την πτώση της προδοτικής χούντας. Κι αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά και τον πρωθυπουργό της. 

Οι Τούρκοι απειλούν και ταπεινώνουν την Ελλάδα καθημερινά. Το Αιγαίο το έχουν κάνει «σουρωτήρι», στη Θράκη -αν δει κανείς τα πράγματα ψυχρά, όχι με συναισθηματισμούς- η Άγκυρα ελέγχει την κατάσταση σε σημείο που αναρω­τηθήκαμε πολλές φορές τι στο διάολο κάνει το αθηναϊκό κράτος. Κοντά στους Τούρκους, οι Αλβανοί δημιουργούν συ­νεχώς προβλήματα και οι Σκοπιανοί προσβάλλουν τη χώρα και τον λαό της. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε καν διαμαρτύρεται - πόσω μάλλον να αποστείλει ρηματική διακοίνωση. Υπό το φως των παραπάνω, η ενέργεια εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης είναι διπλά απαράδεκτη. 

Η Ελένη Θεοχάρους 

Βεβαίως, ήταν λανθασμένη η εσπευσμένη συγγνώμη της Λευκωσίας, όχι επειδή επιχει­ρήθηκε «άδειασμα» στη σημαντική επιστή­μονα και πολιτικό, η οποία αποτελεί «κόσμη­μα» για την Κύπρο και το ΔΗΣΥ στις Βρυξέλ­λες και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά για τη δουλοπρέπεια που έσπευσε να δείξει, ως να λάμβανε εντολή από τον... αυτοκράτορα. 

Η Ελένη Θεοχάρους δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές. Έχει να επιδείξει έργο ως ιατρός και επιστήμονας που έχει ανα­γνωριστεί διεθνώς. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, απαντούσε στο κάλεσμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και ήταν από τις πρώτες ιατρούς που έφταναν κοντά στα θύματα πολέμων, είτε αυτά βρίσκονταν στην Ασία, την Αφρική και το Κουρδιστάν είτε στα Βαλκάνια. Πρώτη πήγαινε, τελευ­ταία έφευγε. Έσωσε πολλά παιδιά, έδωσε ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. Οι ίδιες αρχές, και ειδικά η προσφορά στην πατρί­δα, διέπουν και την πολιτική της καριέρα. Δεν έχει ανάγκη από υποστηρικτές, διότι το έργο της ομιλεί από μόνο του. Τα όποια προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να λύνονται με ένα τηλεφώνημα. Ούτε με απειλές και, προπαντός, ούτε με εκβιασμούς της «μητέρας» προς την «κόρη», του τύπου «θα σας αφήσουμε μόνους σας»... Διότι εκεί κάτω, στο νησί, μόνοι μας αισθανόμασταν πάντα. Και ο κ. Βενιζέλος και πολλοί άλλοι οφείλουν να μην ξεχνούν πως εμείς καταστραφήκαμε για να επιστρέψει στην Ελλάδα το πιο πο­λύτιμο αγαθό: η δημοκρατία... Και δεν δια­μαρτυρηθήκαμε. Το αποδεχθήκαμε ως να ήταν υποχρέωσή μας προς τη «μητέρα». 

Υ.Γ.: Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «οι ίδιοι πάντα δήθεν "πατριω­τικοί" κύκλοι που προσπαθούν να εμπορευ­τούν πολιτικά ή δημοσιογραφικά τις εθνικές ευαισθησίες κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση μετα­ξύ Ελλάδος και Κύπρου». Πέραν του γεγο­νότος ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια, και τα προβλήματα Αθήνας και Λευκωσίας είναι πολλά και «εκρηκτικά», τέτοιες δηλώσεις αποτελούν νερό στον μύλο της ναζιστι­κής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο πατριω­τισμός, η αγνή αγάπη προς την πατρίδα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Ο κακός, ο βρώμικος εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, οι διεθνιστές και οι «πολίτες του κόσμου» αποτελούν απειλή για την Ελλάδα... 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-10/07-16/07/14) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger