Αρχική » » Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη μήνυση κατά Α/ΓΕΕΘΑ

Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη μήνυση κατά Α/ΓΕΕΘΑ


Κατηγορείται για «υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας» 

Αναφορά στην Ει­σαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Αντισυ­νταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης. 

Αφορμή ήταν η απόρ­ριψη από την Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικα­στηρίου, ένα χρόνο μετά, της μήνυσης... - έγκλησης που κατέθεσαν ο Τσουκα­ράκης και ο Τσάκαλος για την υπέρβαση πειθαρχι­κής εξουσίας που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος τους ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος, με την ποινή της δεκαήμερης φυλάκισης που τους επέβαλλε. Ο Ει­σαγγελέας του Αναθεωρη­τικού Δικαστηρίου, δέχτη­κε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν αναρμόδιος να επιβάλλει ποινές, αλλά δεν το έκανε από δόλο. Δέχτηκε, δηλα­δή, ότι τέλεσε το αδίκημα της υπέρβασης πειθαρχι­κής εξουσίας, αλλά αφού δεν τελέστηκε από δόλο τίθεται στο αρχείο. Το πλημμέλημα για να τιμω­ρηθεί πρέπει να τελεσθεί από δόλο. Πώς προέκυψε όμως ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν είχε δόλο, αφού ποτέ δεν κατέθεσε μάρτυρας και ούτε ο ίδιος; 

Όπως ισχυρίζεται ο Τσουκαράκης στην ανα­φορά του, για τη διερεύνη­ση των καταγγελλομένων, ο Εισαγγελέας του Στρα­τοδικείου Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, η οποία όπως αποδείχθη­κε εκ των υστέρων ήταν απλά μια τυπική και δια­δικαστική ενέργεια, ένας «χειρισμός» για να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο χω­ρίς ουσιαστική διερεύνη­ση, με την προσθήκη στη δικογραφία μόνο ορισμέ­νων εγγράφων και χωρίς να κληθεί ούτε ένας μάρ­τυρας. 

Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν κλήθηκε ως μάρτυρας ούτε ένα εκ των υπηρεσι­ακών οργάνων που ειση­γήθηκαν στον Κωσταράκο να τον τιμωρήσει χωρίς να ανήκει στο Επιτελείο του, ούτε φυσικά και ο ίδιος ο Κωσταράκος. 

Καταλήγοντας, αναφέ­ρει ότι, προκειμένου να απαλλάξει ο Εισαγγελέας τον Κωσταράκο από κάθε ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, που τον κατηγόρησε -και μάλιστα χωρίς έρευνα-, κάνει δε­κτό ότι αυτός ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και άμεσος σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν γνώριζε ούτε τα ακριβή καθήκοντά του ούτε ποια στελέχη είχε ή δεν είχε δικαίωμα να τι­μωρήσει. 

Δέχεται επίσης, κατά τον Τσουκαράκη, ο Εισαγγε­λέας ότι αυτές τις «λεπτο­μέρειες» δεν τις γνώριζαν ούτε τα υπόλοιπα στελέχη του Επιτελείου του Κωσταράκου που υπέγραψαν τα φύλλα ενημερώσεων ειση­γήσεων προς αυτόν, δηλα­δή ο τότε Δντής του Κλά­δου Προσωπικού, ο τότε Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ, ο νομικός σύμβουλος και ο τότε Υπαρχηγός. 

Στο τέλος αναφέρεται σε ένα ενημερωτικό ση­μείωμα που, κατά την άποψή του, ανακύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για τον ακριβή χρόνο σύντα­ξης και υπογραφής και κατά συνέπεια σοβαρές ενδείξεις τέλεσης διάφο­ρων υπηρεσιακών εγκλη­μάτων αναφορικά με τη σύνταξη και κυκλοφορία του, οι οποίες θα πρέπει να είχαν ερευνηθεί από τον Εισαγγελέα και οι οποίες θα έπρεπε να εί­χαν ελκύσει την προσο­χή του, πράγμα που δεν έγινε. 

(ΑΚΡΟΠΟΛΗ-29/07/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger