Αρχική » » Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά


Οι ένστολοι εξετάζουν όλα τα ένδικα μέσα που τους παρέχει ο νόμος προκειμένου να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση και να επιστρέψουν στις αποδοχές που λάμβαναν τον Αύγουστο του 2012. 

Στη Δικαιοσύνη προτίθενται να προσφύγουν οι ένστολοι προκειμέ­νου να εφαρμοστεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι θα πρέπει να τους επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές που έγι­ναν στις αποδοχές τους και κρίθη­καν αντισυνταγματικές. Αντιπροσω­πεία όλων των σωμάτων των ένστο­λων επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΣτΕ Σ. Ρΐζο, ο οποίος, ωστόσο, δήλω­σε αναρμόδιος. Κατόπιν αυτών, σύμ­φωνα με πληροφορίες,... οι ένστολοι εξετάζουν όλα τα ένδικα μέσα που τους παρέχει ο νόμος προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση και να επιστρέψουν στις αποδοχές που λάμβαναν τον Αύγουστο του 2012. Όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στην «Κ», εφόσον επιλέξουν τη δικαστι­κή οδό, έχουν δύο δυνατότητες: 

Την υποβολή αγωγής στα Δι­οικητικά Δικαστήρια σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Σε αυ­τή την περίπτωση έχουν δικαίω­μα να ζητήσουν να εκδικαστεί με διαδικασίες εξπρές, ως πρό­τυπη δίκη, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 3900/2010. Όπως χαρακτηριστικά επισή­μαιναν νομικοί κύκλοι, είναι εξαιρετικά πιθανόν οι αγωγές να γίνουν δεκτές καθώς στηρί­ζονται στη μη εκτέλεση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ. 

Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των αρ­μόδιων υπουργών για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης. Η διαδι­κασία αυτή είναι πιο χρονοβόρα, καθώς από την εισαγγελία θα πρέ­πει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμοδίων υπουργών και να εξεταστεί εάν θα πρέπει να ασκη­θεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. 

Ε.Κ. 
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-30/07/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger