Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Αυγ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Αυγ 2014


✓ Από τη διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βου­λής πέρασε την περασμένη Τετάρτη για «καταρχάς έγκρι­ση», μια σειρά εξαιρετικά κρίσιμων προγραμμάτων για τη συνέ­χιση της εύρυθμης επιχειρησιακής λειτουργίας των ΕΔ για τα αμέσως επόμενα χρόνια, εν μέσω μνημονίου και των ασφυκτι­κών όρων και περικοπών που έχουν επιβληθεί σε αυτές, εδώ και μια τετραετία. 

✓ Στο ΣΞ έχουν ετοιμάσει μια λίστα με 24 προγράμματα για την ενίσχυση του, μεταξύ των οποίων είναι αυτά... της αποκτήσεως 40 μεταχειρισμένων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS, αριθμού ρωσικής κατασκευής αντιαρματικών βλημάτων «Kornet-E», αναβάθμιση των υπαρχόντων ΠΕΠ RM-70 και άλλα, με κυλιόμενο βάθος υλοποίησης τους την προσεχή οκταετία και με αντίστοιχη κατάτμηση των σχετικών κονδυλίων. 

✓ Τα προγράμματα του εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚ0-200ΗΝ, κλάσεως «Ύδρα», τρεις από τις οποίες έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκα­ραμαγκά, που ασφαλώς θ' αναλάβουν και τον εκσυγχρονισμό τους, καθώς και το πρόγραμμα αναβάθμισης των τεσσάρων αεροσκαφών ναυ­τικής συνεργασίας Ρ-3Β Orion, είναι τα βασικά προγράμματα του ΠΝ, που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευ. Αποστο­λάκη την περασμένη Τρίτη.· Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Α/ΓΕΝ, πολύ ικανοποιητικά προ­χωρούν και τα προγράμματα της ολοκληρώσε­ως της κατασκευής των τεσσάρων υποβρυχίων (τρία Type- 214ΑΙΡ και ένα παλαιότερο εκσυγχρονισμένο Type-209/1200) και των τριών πυραυλακάτων τύπου «Super Vita». Την ΠΑ αυ­τό που «καίει» κυριολεκτικώς είναι το ζήτημα της εξασφαλί­σεως ικανού αριθμού ανταλλακτικών για την πλήρη επιχειρη­σιακή αξιοποίηση του στόλου των υπαρχόντων οπλικών της συστημάτων, αφού λόγω μνημονίου δεν προβλέπεται η απόκτηση νέων αεροσκαφών στο εγγύς μέλλον και τουλάχιστον έως το 2020. 

✓ Πέντε νεογέννητα βρέφη και δύο γυναίκες σώθηκαν μέσα σε μία μέρα με τέσσερις διαφορετικές πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων της ΠΑ και της Αεροπορίας Στρατού, που τους μετέφεραν από νησιά σε μεγάλα νοσοκομεία και τους έσωσαν τη ζωή. Οι αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν με ένα μεταφορικό αερο­σκάφος C-27 J Spartan της 354 ΜΤΜ από τη Ρόδο για τρία νεογέννητα αγοράκια με θερμοκοιτίδα στο Ηράκλειο. Από το Ηράκλειο το ίδιο C-27 J παρέλαβε ένα αγοράκι 19 μηνών που μετέφερε στην Αθήνα, ενώ στην Ελευσίνα προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου ΤΕΑΣ, που μετέφερε από την Πάρο δύο γυναίκες. Τέλος, με C-27J μεταφέρθηκε από τη Μυτιλήνη στην Ελευσίνα ένα νεογνό 3 ημερών. Καθό­λου άσχημα για... «αντιπαραγωγικούς». 

(ΚΑΡΦΙ-02/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger