Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Αυγ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 14 Αυγ 2014


✓ Η εκδήλωση για την επέτειο 40 χρόνων από την άφιξη των αεροσκαφών F-4Ε Phantom στην 117 ΠΜ και αργότερα της αναγνωριστικής έκδοσής τους των RF-4Ε Phantom, που οργανώνεται από την Π.Α την Παρασκευή 12 Σε­πτεμβρίου, στις 10.00, στην αεροπορι­κή βάση Ανδραβίδας, θα περιλαμβά­νει: ...στατική έκθεση αεροσκαφών και προβολή video στο χώρο της 339 Μοίρας, ανάγνωση ημερήσιας διατα­γής από το διοικητή της 117ΠΜ, σμήναρχο (() Δ. Τζουμερκιώτη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσό­ντων αεροπόρων, καθώς και πτήση/επίδειξη σμήνους αεροσκα­φών των 338,339 και 348 Μοιρών. Στον εορτασμό προσκαλείται να παραβρεθεί το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Π.Α, το οποίο έχει υπηρετήσει στα αεροσκάφη F/RF-4Ε Phantom. 

✓ Τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής επισκέφτηκε πριν από μερικές ημέρες ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο οποίος παρα­κολούθησε την εκπαίδευση στο Σχολείο Βασικής Εκπαι­δεύσεως Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) 99 σπουδαστών IV Τά­ξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και 16 σπουδαστών διαφόρων τάξεων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), οι οποίοι εκπαιδεύονται εθελοντικά προκειμένου να λάβουν τις πτέρυγες και το δίπλωμα αλεξιπτωτιστού στατικού ιμά­ντα του Ελληνικού Στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους εκπαιδεύονται στη ΣΧΑΛ εις βάρος της καλοκαιρινής τους αδείας και παραι­τούμενοι από οποιαδήποτε χρηματική απολαβή, καθώς δεν πρόκειται να κάνουν άλματα συντηρήσεως, αφού εί­ναι μαθητές της σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκτέλεση του πρώτου άλματος πρώτος πρόκειται να «πη­δήξουν» από το μεταφορικό αεροσκάφος 0-130Η ο ίδιος ο Α/ΓΕΣ, ο οποίος είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής στατι­κού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως, αλλά και υποβρύ­χιος καταστροφέας, όπως και ο διοικητής της ΣΣΕ, ο οποί­ος είναι επίσης αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος, αποτελώντας έτσι τα καλύτερα παραδείγματα για το πρώ­το άλμα των αυριανών ηγητόρων του Ελληνικού Στρατού. 

✓ Στη Λάρνακα της μαρτυρικής Κύπρου βρέθηκε το αρματαγω­γό του Στόλου «Ικαρία», στο πλαίσιο διεξαγωγής του ετήσι­ου θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Μονίμων Υπαξιωμα­τικών (ΣΜΥΝ) του ΠΝ. Το σκάφος και οι σπουδαστές της σχολής παρέμειναν στην πόλη επί διήμερο («σκάρτο» τριήμερο) και στο διάστημα αυτό το πλοίο ήταν ανοιχτό για να το επισκεφθούν οι Κύπριοι αδελφοί μας, κάτι που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες μας. 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-14/08/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger