Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Αυγ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 23 Αυγ 2014


✓ Τις «πουλάδες» και το δίπλωμα του Έλληνα αλεξιπτωτιστή επέδωσε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος σε 115 σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματι­κών Σωμάτων, σε τελετή στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών. Από τους 115 νέους αλεξιπτωτιστές οι 99 ήταν Ευέλπιδες IV Τάξης της Σχολής, με επικεφαλής τον αρχηγό της, και οι υπόλοιποι 16 σπουδαστές διαφόρων τάξεων της ΣΣΑΣ. Αυτό το τελευταίο γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής, όπου και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξι­πτωτιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό επετεύχθη σε βάρος της καλοκαιρινής...
τους αδείας, ενώ παραιτήθηκαν και από οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση από τα άλματα που εκτέλεσαν. Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι αρχη­γοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος και αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς αντίστοιχα. 

✓ Την περασμένη Τρίτη, βραδιάτικα, στη Σαμοθράκη, δύο μεθυσμένοι Ολλανδοί αποφάσισαν, μέσα στην «τύφλα» τους, να κάνουν νυχτερινό μπάνιο με στρώ­ματα θαλάσσης. Μπήκαν στο νερό, ανοίχτηκαν και τους παρέσυρε το κύμα στ' ανοιχτά. Τον έναν τον βρή­κε μετά από λίγο ένα ψαράδικο, που ψάρευε στ' ανοι­χτά. Για τον άλλο όμως έγινε ολόκληρη κινητοποίηση του Λιμενικού, της Π.Α, που απογείωσε αμέσως το ελι­κόπτερο Σούπερ Πούμα της Λήμνου, και τόσος κόσμος έψαχνε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα στη Θάσο βρέθηκε το στρώμα θαλάσσης και άρχισαν οι χερσαίες έρευνες για να τον βρουν ζωντανό ή νεκρό. Ευτυχώς μετά από λίγη ώρα βρέθηκε στην ξηρά, ξεμέθυστος πλέον, τουρτουρίζοντας και προσπαθώντας να ζεστα­θεί γαντζωμένος στα βράχια. Λέμε εμείς τώρα. Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις ανθρώπινης βλακείας και ανευθυνότητας δεν θα έπρεπε κάποιος να πληρώνει το κόστος του καυσίμου των μέσων των ΕΔ, τις χαμένες εργατοώρες του προσωπικού, τον όποιο κίνδυνο κ.λ.π.; Λέμε τώρα. 

✓ Εκπαιδευτικές πτήσεις με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη 01- 415 επρόκειτο να πραγματοποιήσουν στις 18:00 της περασμένης Τετάρτης από την 112 ΠΜ της Ελευσίνας οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος και ΓΕΑ αντιπτέραρχος (I) Ευ. Τουρνάς, αλλά αυτές αναβλήθηκαν κυριολεκτι­κώς την τελευταία στιγμή και αφού οι αρχηγοί είχαν πάει στην αεροπορική βάση. Ο λόγος «απλός»: την ημέρα εκείνη όλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελευσίνα είχαν σπεύσει στη Ρόδο για να αντι­μετωπίσουν μία πολύ μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπά­σει εκεί. Η έκτασή της λοιπόν δεν επέτρεψε στα αερο­σκάφη να επιστρέψουν εγκαίρως στην Ελευσίνα για τις πτήσεις, οπότε αυτές αναβλήθηκαν για ευθετότερο χρόνο. 

(ΚΑΡΦΙ-23/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger