Αρχική » » Μείον 40% στο εφάπαξ στρατιωτικών ακόμη και αν παραιτηθούν σήμερα.

Μείον 40% στο εφάπαξ στρατιωτικών ακόμη και αν παραιτηθούν σήμερα.


Ακόμη και 40% του εφάπαξ κινδυνεύουν να χάσουν οι στρατιωτικοί έστω κι αν παραιτηθούν σήμερα. Οι πληροφορίες είναι πολλές η μία χειρότερη από την άλλη κι όλα δεί­χνουν ότι τους στρατιωτικούς τους περιμένουν δυσκολότερα από τα δύσκολα που πέρασαν. 

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους οι Απόφοιτοι της ΣΣΑΣ. Ο Σύνδεσμος τους είναι πάντα συ­γκρατημένος σε σχόλια και εκτιμή­σεις. Διαβάστε τα κακά μαντάτα που γράφει: ...

«Δυστυχώς τα νέα που έρχονται από τα Γενικά Επιτελεία δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Μιλώντας με ανώτατα στελέχη των Ε.Δ., μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, για το τι μέλλει γενέσθαι, με όλα τα επίκαιρα-θέματα-προβλήματα που ανέκυψαν λίαν προσφάτως και όχι μόνο. 

Αυτό που προτάθηκε και θεωρήθηκε σκόπιμο να συζητηθεί άμεσα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και (και όχι με την μορφή απειλής και... παραιτήσεων των στρ. ηγεσιών των 3 επιτελείων), είναι να υπάρξει πρόβλεψη για μεταβατική περίοδο στην ισχύ του νόμου ως προς τον υπολογι­σμό του εφάπαξ, ούτως ώστε να μην θιγούν ούτε να "τιμωρηθούν" τα στε­λέχη που παρέμειναν, στο στράτευμα, αν και θεμελιωμένοι συνταξιοδοτι­κά και δικαιούμενοι του εφάπαξ βο­ηθήματος, συγκριτικά με αυτούς που ήδη έχουν αποχωρήσει. 

Το δυστυχές όμως είναι πως η "τύχη" και η λειτουργία των Μετοχι­κών μας Ταμείων, δείχνει να ξεφεύγει από το Υ.ΕΘ.Α. και να οδηγούνται μετά από εσπευσμένη ενοποίηση, στις "αγκάλες" του Υπουργείου Εργασίας (παρά τα ότι μερικά ταμεία όπως το ΜΤΝ, κατάφερε να εμφανίσει πλεόνασμα ακόμα και στον ΕΛΟΑΝ και με 4000 αποστρατείες), ενώ αιωρείται και το σενάριο περικοπής του εφάπαξ της τάξης του 40% για όσους φεύγουν ακόμα και σήμερα με αναδρομικότητα από την 1/8/2013 !!!!» 

(Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ-05/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger