Αρχική » » Αξιωματικοί σε απελπισία για τη «ζώνη με το σπαθί»

Αξιωματικοί σε απελπισία για τη «ζώνη με το σπαθί»


Επιστολή αγωνίας από στε­λέχη στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού: «Δεν έχουμε τα 90 ευρώ». 

Άγγελος Σκορδάς 

Την ώρα που ο «πόλεμος» μεταξύ των μελών των θεσμικών ενώσεων των στρατιωτικών και της ηγεσίας του υπουργεί­ου Οικονομικών έχει φουντώσει, με τους πρώτους να έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη απειλώντας τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη και όσους «παρανόμως αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο» ακό­μη και με κατασχέσεις προσωπι­κής περιουσίας σε περίπτωση που δεν τεθεί άμεσα σε ισχύ η απόφα­ση του ΣτΕ (για την αποκατάστα­ση των μισθών), από τα στρατόπεδα ολόκληρης της χώρας έρχονται στο φως ιστορίες... εξαθλίωσης.

Στελέ­χη «ζητιάνοι», που αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα προβλεπόμενα εξαρτήματα για ...τις στο­λές τους (!) καταφεύγουν τώρα σε αναφορές απελπισίας προς τις διοι­κήσεις των μονάδων τους, ενημε­ρώνοντας για την οικονομική δυσχέρειά τους. 

Αυτή η θλιβερή πραγματικότη­τα ήρθε στο προσκήνιο έπειτα από απόφαση της στρατιωτικής ηγεσί­ας, σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι αξιωμα­τικοί θα φέρουν υποχρεωτικά με τις επίσημες στολές τους (υπ΄ αριθ­μόν 2, 3 και 3α) ζώνη ανάρτησης ξίφους. 

Η γνωστή και ως «ζώνη των λε­όντων», λόγω της παράστασης που φέρει στην αγκράφα, δεν έχει χο­ρηγηθεί δωρεάν στους αξιωματι­κούς από την υπηρεσία τους, ενώ η τιμή της στο εμπόριο κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 ευρώ, γεγονός που καθιστά την αγορά της απαγο­ρευτική για πολλούς από αυτούς. 

Σε σχετικό έγγραφο προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, η Πανελλήνια Ομοσπον­δία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π0ΕΣ) επισημαίνει ότι δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί που τείνουν να υποπέσουν στο πειθαρχικό παράπτωμα της παραποίησης στολής λόγω της οικονομικής δυσχέρειάς τους και καλεί τον κ. Μανωλά να εξετάσει το ενδεχόμενο «χορηγήσεως του εν λόγω απαρτίου σε όλους τους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και αναστολής της υποχρεωτικό­τητας του φέρειν μέχρι τη χορήγησή του». 

Αντίστοιχο ζήτημα δημιουργή­θηκε προ ημερών όταν άλλη διαταγή προέβλεπε τη μετατροπή της «οχτάρας» στολής (8α και 8γ), στην οποία προστίθεται πλέον λευκό φανελάκι που επίσης δεν χορη­γείται από την υπηρεσία και το κό­στος του υπολογίζεται σε 6 ευρώ. 

Ταραχή με «ανακοίνωση» ΓΕΕΘΑ 

ΜΙΑ ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε (εν αγνοία του υπουργού Εθνικής Άμυνας) και παρέμεινε στον... αέρα για πέντε ώρες προκάλε­σε αναταραχή και διορθωτική ανακοίνωση. 

Στην πρώτη ανακοίνωση τονιζόταν ότι: «Διευκρινίζεται ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρ­μοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέ­ποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο. 

Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτω­ση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβου­λίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012, όπως εντέλ­λεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ». 

Στη συνέχεια και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, το ΓΕΕΘΑ έβγαλε διορθωτική ανακοίνωση αναφέροντας: «Διευκρινίζεται ότι η δημοσιευθείσα σήμερα ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επί μισθολογικών θε­μάτων αποτελείται από απόψεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο πρωινής ενημέρωσης και παρουσιάσθηκαν εκ παραδρομής με μορφή ανακοίνωσης Τύπου». 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger