Αρχική » » «Καζάνι» που βράζει επικίνδυνα είναι πια οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Καζάνι» που βράζει επικίνδυνα είναι πια οι Ένοπλες Δυνάμεις


Με την περικοπή του εφάπαξ και των αποδοχών. 

Η σταδιακή περικοπή του εφάπαξ που θα εφαρμο­σθεί από το 2015 και ανα­μένεται κάθε χρόνο να κυμαίνεται από 3% έως 5% σε συν­δυασμό με την μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότη­τα των περικοπών των μισθών και επιδομάτων από τον Αύγουστο του 2012, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στις ΕΔ. 

Υπάρχουν διαρροές ότι... ετοιμάζουνε ομαδικές αποστρατείες από τον Σεπτέμβριο, στελέχη που δεν μπορούν άλλο να δεχθούν την κοροϊδία και την εξαπάτηση. Η στρατιωτική ηγεσία φαίνεται μέχρι στιγμής να επιλέγει τον δρόμο της εκτόνωσης με υποσχέσεις και νου­θεσίες άνευ ουσίας, όπως «και να φύγετε τώρα δεν προλαβαίνετε να σώσετε το εφάπαξ». 

Το «κύμα» φυγής αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα αρχίζοντας τις υποσχέσεις από την ΔΕΘ, προς τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ. Οι στρατιωτικοί φοβούνται την «κλοπή» για ακόμη μια φορά της ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν τα ταμεία τους και η οποία είναι σημαντική (ΤΑΙΠΕΔ). 

Αρκετοί στρατιωτικοί μαζεύουν στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές διαφορές που έχουν σε σχέση με την απόφαση της Ολο­μέλειας του ΣτΕ ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφύ­γουν ατομικά δικαστικά κατά του υπουργείου οικονομικών και να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται, καθώς και τα ανα­δρομικά. 

Συνταγματάρχες σκέφτονται να εφαρμόσουν «λευκή απεργία» μέ­χρι τις κρίσεις του Μαρτίου, όπου αναμένεται να υπάρχει μαζική αίτηση αναφορών επιθυμίας απο­στρατείας από το ΑΣΣ. Εάν σκεφτεί κανείς ότι έρχεται το Μάρτιο και μείωση κατά 20% των θέσεων των ανώτατων αξιωματικών τότε οι Συνταγματάρχες καλούνται να δου­λεύουν «τζάμπα» πια διότι κάθε χρόνο θα χάνουν σχεδόν 4.000 € έως 5.000 € από το εφάπαξ, ενώ η διαφορά ε.ε από συνταξιούχο είναι περίπου 400 € τον μήνα, άρα όπως μας λένε θα δουλεύουν από δω και πέρα για «χαβαλέ». Πάντως σε όλο αυτό το κλίμα, το υπουργείο οικο­νομικών τρέχει να προλάβει μέχρι το Σεπτέμβριο να φτιάξει το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ, όπου αναμένεται να δο­θούν κουρεμένα κατά τουλάχιστον 50% τα χρήματα που δικαιούνται οι στρατιωτικοί (καθαρά 20 € έως 50 € τον μήνα). 

Ο εκνευρισμός που υπάρχει δεν μπορεί να αγνοηθεί βεβαίως ,ούτε να αντιμετωπιστεί με τα "ελαφρά" επιχειρήματα που ακούστηκαν δυστυχώς ακόμη και από ανώτατους αξιωματικούς και Αρχηγούς λένε κάποιοι ,σύμφωνα με τα οποία "είμαστε στρατιώτες και θα παίρνουμε ότι μας δίνει η Πολιτεία". Οι στρατιώτες εκπαιδεύ­ονται για να πολεμούν ,να πεινάνε και να διψάνε στο πεδίο της μάχης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουν και στο σπίτι τους σε περί­οδο ειρήνης καταδικάζοντας και την οικογένειά τους σ' αυτή τη κα­τάσταση. Όσοι ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους μόνο με "χρυσά γαλόνια" καλό θα ήταν αυτή τη πε­ρίοδο να σωπάσουν. 

(Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ-12/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger