Αρχική » » Νομοσχέδιο για το εφάπαξ των ένστολων από Αβραμόπουλο

Νομοσχέδιο για το εφάπαξ των ένστολων από Αβραμόπουλο


Καθορίζονται εκ νέου, οι όροι και οι προϋποθέσεις για το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοήθειας Στρα­τού, Ναυτικού και Αεροπορίας, σύμ­φωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Με το νομοσχέδιο επεκτείνεται το δικαίωμα λήψης εφάπαξ βοηθήματος και για τους επαγγελματίες οπλίτες, με... την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 10 έτη μετοχικής σχέσης (μέχρι σήμερα ίσχυαν τα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας). Παράλληλα θα πρέπει να προ­σκομίσουν πράξη συνταξιοδότησης από το δημόσιο ή άλλο συνταξιοδοτική φορέα ασφάλισης. Η ρύθμιση θα ισχύσει αναδρομικά και σύμφωνα με το υπουργείο η δαπάνη θα ανέλθει στα 2.700.000 ευρώ περίπου. 

Αλλαγές έρχονται και στις διατάξεις σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Ειδικότερα τροποποιούνται οι διατάξεις για την υποχρέ­ωση να δημιουργείται ταμειακό απόθεμα στο πλαίσιο της αποστολής του και επανακαθορίζεται ο τρόπος κατανομής μερίσματος στους μερισματούχους από τα καθαρά ετήσια έσοδα της τρέχουσας χρήσης (σήμερα προβλέπεται η κατα­νομή μερίσματος στους μερισματούχους ανά τρίμηνο). Η ισχύς της εν λόγω διάταξης αρχίζει την από τον Ιούλιο του 2012 και λήγει στο τέλος του 2016. 

(ΑΚΡΟΠΟΛΗ-09/08/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger