Αρχική » » Κάν' το όπως στην Αμερική

Κάν' το όπως στην Αμερική


✓ Δεν πρόκειται για υπουργικό θώκο. Η φωτό είναι από το τιμημένο Τέξας και βλέπουμε σε αυτήν μια παλιά ηλεκτρική καρέκλα. 
✓ Σάββατο κι απόβραδο κι ήρθε η Εφορία. Ψάχνουν στο συρτάρι για λεφτά. Έβαζαν στις τσέπες τους ό,τι έχει απομείνει, τα γραβατωμένα τρωκτικά. 

Από τον 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ολομελείας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η Εφορία μπορεί να μπουκάρει οποία ώρα θέλει σπίτι σου, χωρίς την παρου­σία εισαγγελέα. Αυτό είναι εξαιρετι­κή ιδέα, μια και είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι εισαγγελείς έχουν πιο λερωμέ­να παπούτσια απ΄ όλους και μπορούν να σου κάνουν πάτωμα, μοκέτα, χαλί, πλακάκι χάλια! 

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια από­φαση , η Εφορία μπορεί να αρχίσει να ψαχουλεύει παντού, μη τυχόν και... της κρύβεις μετρητά, πανάκριβους πίνα­κες ζωγραφικής, κεντήματα με συνθήματα όπως «καλημέρα» ή «και αυ­τό θα περάσει», ράβδους χρυσού, αυ­τόγραφα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ακυκλοφόρητα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον και αχρησιμοποίητα πούρα του Τάσου Μπουγά (του πλα­νητάρχη) ή του Μπιλ Κλίντον. Αν τους καπνίσει, μπορούν να ψάξουν στο ντιβανομπαούλο, στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο ψυγείο, στο φουρνάκι μικροκυμάτων ή και μέσα στο ίδιο σου το σώβρακο! Είναι το τελευ­ταίο μέρος όπου το αποφασισμένο κράτος θα βρει κάτι για να πάρει και να το αποδώσει στη συνέχεια στους εκλεκτούς πιστωτές μας. Μη σας ξε­νίζουν αυτά. Τους καλύπτει ο νόμος γαρ και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μέ­χρι σήμερα η -μεγάλη η χάρη της- κυ­βέρνηση δεν έχει ποινικοποιήσει την κατοχή μετρητών. 

Ζοριλίκια 

Μόλις το κάνει και θεσμοθετηθεί ως κακούργημα το να έχεις δικά σου λε­φτά, να σε δούμε, μάγκα μου, πού θα τα κρύβεις. Δεν απέχουμε πολύ από αυτή την ημέρα. Επειδή, αφενός, έχουν κατά νου να το κάνουν και, αφετέρου, αγαπούν πολύ τους πο­λίτες για να τους στέλνουν φυλακή, απλά φροντίζουν να μην τους μείνει τσέντουλο. Φορολογούν μέχρι εξα­ντλήσεως αποθεματικών. Κινητά, ακίνητα, χρυσά δόντια, αγροτεμά­χια, πηγάδια, κρήνες, ποτάμια, λιβά­δια, μοσχάρια, μηχανάκια, τρακτέρ, τσιμπιδάκια για τα μαλλιά -τα πάντα όλα! Το να επιτρέπουν στους λεβέντες της Εφορίας μας (το μακρύ χέρι του κράτους) να μπουκάρουν στα σπιτι­κά σας και να ψάχνουν είναι το τελευ­ταίο μέτρο πριν από την απαγόρευση της ιδιοκτησίας. 

Για να μας χρυσώσουν το χάπι, λένε ότι «αυτό το κάνουν και στην Αμερική». 

Όμως δεν μας λένε τι άλλο κά­νουν στην Αμερική, όπου κάποια λαμόγια μεγάλου βεληνεκούς βρίσκο­νται στα κάτεργα και ασχολούνται με έργα οδοποιίας υπό την επίβλεψη σερίφηδων που κουβαλάνε καραμπί­νες και έχουν κάτι σβέρκα σαν ελικοδρόμια. Ούτε θέλουν να αντιγράψουν την Αμερική στα ζοριλίκια στα οποία υποβάλλει κάτι μουτσούνες σαν αυ­τές που μας ταλαιπώρησαν τα τελευ­ταία 35 χρόνια. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger