Αρχική » » ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ TOYPΚΙA ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ... ΣΤΑΥΡΟ

ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ TOYPΚΙA ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ... ΣΤΑΥΡΟ


Γραφεί ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας -Τουρκολόγος 

Την πραγματική καταπληκτική είδηση ότι η "Διεύθυνση θρησκευτικών Υπο­θέσεων της Τουρκίας", (κάτι ανάλογο με την δική μας Αρχιεπισκοπή), απέλυσε μουφτή από μουσουλμανικό τέμενος γιατί φορούσε... σταυρό, τον οποίο μάλιστα δεν δίστασε να επιδείξει σε επισκέπτες μετά το ναμάζι, (μουσουλμανική προσευχή), έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα, Cumhurriyet, (22/8), αλλά και πολλά περι­φερειακά τουρκικά MMΕ. 

Σύμφωνα με τα ίδια τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, ο Nuh Korkmaz, μουφτής της πόλε­ως του... Zonguldak, στον δυτικό Πόντο, επειδή έφερε στο στήθος του ένα χριστιανι­κό σταυρό σαν να είναι χριστιανός και τον οποίο δεν δίστασε να επιδείξει σε ξένους ε­πισκέπτες στην πόλη του, μόλις έγινε γνω­στή αυτή του η πράξη απελύθη από τα καθήκοντα του στο τέμενος της πόλης του Zonguldak. 

Μάλιστα η απόλυση του σαν θρησκευτικού λειτουργού της μουσουλμα­νικής θρησκείας, δημοσιεύτηκε και στην ε­πίσημη εφημερίδα της Διεύθυνσης θρη­σκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Στο σχετικό δημοσίευμα γίνονταν γνωστό ότι κατά την διάρκεια επίσκεψης στην πόλη του ομάδας από ξένους τουρίστες, ο εν λό­γω μουφτής και μάλιστα ημέρα Παρασκευ­ή όποτε και τελείται η προσευχή και η τε­λετή της Παρασκευής, (αντίστοιχο της δικής μας Κυριακάτικης λειτουργίας), επέδει­ξε στους έκπληκτους επισκέπτες ένα χρι­στιανικό σταυρό αφήνοντας τους κυριολε­κτικά άφωνους μπροστά σε αυτό το πραγ­ματικό αναπάντεχο θέαμα με ένα μουφτή να φορά τον σταυρό στο στήθος. Αλλά το πιο εκπληκτικό σε όλη αυτή την πραγματι­κά πρωτοφανή για μουσουλμάνο μουφτή είδηση, ήταν ότι ο ίδιος εξηγώντας αυτή την χειρονομία του δήλωσε στα έκπλη­κτους ακροατές του ότι η Παναγία εμφανί­στηκε μπροστά στο μέτωπο του περιστοιχιζόμενη από αγγέλους και πίστεψε πως αυτή η εμφάνιση θα σημαδέψει το πεπρω­μένο του. 

Προσπαθώντας δε να δικαιολογήσει αυτό το όραμα και την επίδειξη του σταυρού, υποστήριξε ότι πολλοί αναζητητές της αλήθειας, όπως ο ίδιος, έχουν πάντα θρησκευτικές ανησυχίες. 

Η πραγματικά καταπληκτική αυτή περί­πτωση προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, μεγάλη αίσθηση όχι μόνο στην πόλη του Zonguldak όπου ήταν ο ανωτέρω μουφτής που κρυφά φορούσε ποιος ξέρει επί πόσο καιρό ένα σταυρό, αλλά και ευρύτερα. Σίγουρα η περίπτωση αυτού του μουφτή εί­ναι άλλο ένα επεισόδιο στην μακρά σειρά των επεισοδίων και αποκαλύψεων για την μεγάλη κρίση ταυτότητας, (Kimlik Meselesi), που περνά μεγάλο μέρος της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας που συνθλίβεται από ένα αυταρχικό ισλαμικό καθε­στώς, το οποίο αντιδρά με κάθε μέσο σε κάθε προοπτική επανεμφάνισης χριστιανι­κών προτύπων. 

Παρά όμως την μεγάλη θρησκευτική καταπίεση, η περίπτωση αυ­τή είναι και άλλο ένα σημάδι ανάδυσης της κρυμμένης θρησκευτικής ταυτότητας εκα­τοντάδων χιλιάδων κατοίκων της σημερι­νής Μικράς Ασίας που την "έχασαν" σε κά­ποιο βάθος του χρόνου. 

Κατά περίπτωση όλοι αυτοί εκδηλώνονται σε κάθε ευκαιρία αναζητώντας τις πραγματικές θρησκευτι­κές τους ρίζες, προκαλώντας κυριολεκτικά "σεισμούς" στο θρησκευτικό κατεστημένο της Τουρκίας. Ενώ λοιπόν στην Τουρκία αναζητούν τρόπους να εκδηλώσουν την χα­μένη τους θρησκευτική ταυτότητα κάτω α­πό ένα ασφυκτικό Ισλάμ, εδώ στο... Ελλαδιστάν κυριαρχούν οι διάφοροι θλιβεροί ισλαμολάγνοι. Τελευταίο τους δε κατόρθωμα, με την συμβολή δήμαρχου συμπρωτεύου­σας και υπουργού "Παιδείας", είναι να με­τατρέψουν την Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης σε... Θεολογική Σχολή του Ι­σλάμ. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-25/08/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger