Αρχική » » Αυξήσεις στους ένστολους από την 1η Νοεμβρίου

Αυξήσεις στους ένστολους από την 1η Νοεμβρίου


✓ ΜΟΛΙΣ 4 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 0 ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ 232 ΕΥΡΩ 0 Α/ΓΕΕΘΑ. 
✓ Με κείμενό τους στο υπουργείο Οικονομι­κών, οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βασί­λης Κικίλιας και Μιλ­τιάδης Βαρβιτσιώτης ζητούν την άμεση και πλήρη επιστροφή στους μισθούς του Ιουλίου 2012. 

Επιστροφή στους μισθούς του Ιουλίου 2012, πληρωμή υπερωριακής εργασίας και Σαββατοκύριακων, προβλέπει το σχέδιο μισθολογίου των ένστολων, που... έστειλαν οι υπουργοί Αμυνας, Δημόσιας Τάξης Ναυτιλίας στο οικονομικό επιτελείο. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο κείμενο που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει πως το κόστος... για την επαναφορά των μισθών των ε.ε. στρατιωτικών στα επίπεδα που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ ανέρχε­ται σε 137 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 46 εκατ. ευρώ επιστρέφονται άμεσα στο Δημόσιο, καθώς αφορούν κρα­τήσεις υπέρ του, άρα η επιβάρυνση είναι 91 εκατ. ευρώ. Η πρόταση του υπουργείου Άμυνας προβλέπει 35 μισθολογικά κλιμάκια, με διαφορετική εξέλιξη ανάλογα με το από πού προέρχεται κάθε στέλεχος: σχολή αξιωματικών, σχολή υπαξιωματικών, πενταετούς ή μόνιμης θητείας. 

Δεδομένου πως με την πρόταση είναι απόλυτα σύμ­φωνοι και οι Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πλέον το μπαλάκι περνάει στο ΥΠΟΙΚ. Πληροφο­ρίες, ωστόσο, αναφέρουν πως το σχέδιο που προωθείται από την οδό Νίκης προβλέπει ότι τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα λά­βουν σε αυτήν τη φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως έχει εξαγ­γελθεί, η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά. 

Μάλιστα, αυτό θα γίνει άμεσα, με τις αυξήσεις να περ­νούν στους μισθούς και τις συντάξεις από την 1η Νοεμ­βρίου, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 4 έως 232 ευ­ρώ τον μήνα. Την ίδια ώρα, προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα της τάξεως του 4% έως και 18%, ενώ τα αναδρομικά που θα κυμανθούν από 104 έως 6.000 ευρώ θα καταβληθούν μέσα στην επόμενη διετία. Με βάση, λοιπόν, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, οι μηνιαίες αυξήσεις υπολογίζονται ως εξής:

ΒΑΘΜΟΣ       
ΠΟΣΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
A/ΓΕΕΘΑ                                           
232 ευρώ
Αρχηγός ΓΕΣ,ΓΕΝ, ΓΕΑ,ΕΛ.ΑΣ,Π.Σ και Λ.Σ
185 ευρώ
Γεν. επιθεωρητής Στρατού, Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αρχ. Στόλου, Αρχ. Αεροπορίας

152 ευρώ
Αντιστράτηγος
137 ευρώ
Υποστράτηγος
113 ευρώ
Ταξίαρχος
99 ευρώ
Συνταγματάρχης
75 ευρώ
Αντισυνταγματάρχης
59 ευρώ
Ταγματάρχης
50 ευρώ
Λοχαγός
44 ευρώ
Υπολοχαγός
31 ευρώ
Ανθυπολοχαγός
22 ευρώ
Ανθυπασπιστής
20 ευρώ
Αρχιλοχίας
20 ευρώ
Επιλοχίας
15 ευρώ
Δεκανέας
7 ευρώ
Μόνιμος στρατιώτης
4 ευρώ

 (ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-27/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger