Αρχική » » 4ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ 95 ΑΔΤΕ: «Μάθαμε από τον Τύπο ότι πωλείται το στρατόπεδο μας»

4ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ 95 ΑΔΤΕ: «Μάθαμε από τον Τύπο ότι πωλείται το στρατόπεδο μας»


Έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα. 
Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με τις υπό αποκρατικοποίηση εκτάσεις. Πέντε υπουργοί υπέγραψαν για να πωληθεί στρατόπεδο στη Ρόδο μέσω ΤΑΪΠΕΔ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... κοιμόταν! 

Πόδι» σε μια από τις πιο μάχιμες και ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας έχει πατήσει εδώ και ενάμιση χρόνο το ΤΑΪΠΕΔ, μετά την αφελέστατη απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Ανα­διαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) να ξεπουλήσει στρατόπεδο τάγματος καταδρομών στη Ρόδο, με σκοπό την «ανακούφιση» του δημοσίου χρέους!...

«ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ 

Η απίστευτη αυτή ιστορία, που ανα­μένεται να ανατρέψει το σχεδιασμό για την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σημείο του Αιγαίου, ξεκίνησε την άνοιξη του 2013 με τις υπογραφές των πρώην υ­πουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος Ευάγγελου Λιβιεράτου, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Την ίδια στιγμή, ο τότε καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος φαίνεται πως είχε πλήρη άγνοια, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για το θέμα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες μετά από ερώ­τηση της ανεξάρτητης βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη. 

Το προς πώληση «φιλέτο», έκτασης 231.450 τετρ.μ., στο οποίο βρίσκεται ε­γκατεστημένο το 6ο Ειδικό Τάγμα Εθνο­φυλακής (Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων) που χαρακτηρίζεται από στρατιωτικούς κύκλους ως «ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας», βρίσκεται στη θέση «Βουνό» Καλάθου στη Λίνδο. Παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ με την υπ’ αριθμ. 234/2013 α­πόφαση της ΔΕΑΑ, την άνοιξη του 2013, «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή [...] με των επ' αυτών κτισμάτων και εγκα­ταστάσεων», όπως αναφέρεται στο σχετι­κό ΦΕΚ (1020 Β/25-4-2013), χωρίς καμία υπηρεσία του Δημοσίου να εντοπίσει ότι σ’ αυτή την έκταση βρίσκεται στρατόπεδο ή ότι έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στο­ές και έχει αποθηκευθεί κρίσιμο πολεμι­κό υλικό. Οι πέντε υπουργοί της ΔΕΑΑ ολοκλήρωσαν, μάλιστα, τη «γκάφα» τους, δίνοντας προς αποκρατικοποίηση παρα­κείμενη παραλία, στην οποία έχει δημιουργηθεί λιμάνι, προς αύξηση της επι­χειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του Τάγματος! 

Ήδη, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, α­φού μετά από σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική της Ρόδου» -η οποία υποστηρίζει πως στελέ­χη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είχαν ενημερωθεί εγκαίρως (!) για το «κώλυμα»- το 4ο Επιτελικό Γραφείο της 95 ΑΔΤΕ ζήτησε με έγγραφό του την ακύρω­ση της παραχώρησης της συγκεκριμένης περιοχής. Στο εν λόγω έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στο ΓΕΣ, υπογραμμίζεται πως «μετά από δημοσίευμα [...] διαπιστώθηκε ότι [...] πρόκειται για το ύψωμα που κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ», ενώ γίνεται αναφορά στο ιστορικό παραχώρησης της έκτασης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ: ήδη από το 1986) και στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εντός αυτής. 

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ» 

Μετά το σάλο που έφερε στη Βουλή η ερώτηση της Μίκας Ιατρίδη, ο υφυ­πουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος παραδέχθηκε ότι «το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα, επίσημη ενημέρω­ση για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο ΤΑΪΠΕΔ», καρφώνοντας την πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα τον Γιάννη Στουρνάρα. 0 ίδιος ζήτησε, επίσης, από τον Γκίκα Χαρδούβελη και το Ταμείο -εκ των υστέρων- «απαλοιφή [...] του συνό­λου της έκτασης», καθώς «το υπόψη στρατόπεδο είναι ενεργό, εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρα­τού Ξηράς και στα εν ισχύ αμυντικά σχέδια, ενώ υφίστανται κτίρια, εγκατα­στάσεις και υποδομές [...] η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας»! 0 κ. Λαμπρόπουλος, φυσικά, όπως και ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποί­ος δεν έχει λάβει θέση στα καταγγελλόμενα, δεν μας έχουν λύσει την απορία για το τι θα γινόταν αν ένα ωραίο... πρωί εμφανιζόταν εντός του στρατοπέδου αλλοδαπός επενδυτής άγνωστης προ­έλευσης και σκοπού! | 

«ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ!» 

Σειρά ερωτήσεων έχει προκαλέσει η «γκάφα» της κυβέρνησης να βάλει στο τσουβάλι του «ξεπουλήματος» έκταση ενεργού (!) στρατοπέδου στη Ρόδο. Την ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή Δωδεκάνησου, Μίκας Ιατρίδη, που ανάγκασε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας να παραδεχθεί ότι δεν είχαν πάρει... μυρωδιά, ακολούθησε και ερώτη­ση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα. Στις ερωτήσεις καυτηριάζεται η «αφέλεια» των κυβερνώντων, ενώ ζητείται απόδοση ευθυνών. Η κυρία Ιατρίδη επανήλθε με νέα ερώτηση, ζητώντας να μάθει αν «το ΤΑΪΠΕΔ αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής τον καθορισμό της αμυντικής διάταξης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», ενώ -μιλώντας Στο ΧΩΝΙ- ανέφερε πως «απ' ότι αποδεικνύεται, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Επιτελείου Στρατού»! 

Το ΧΩΝΙ KPATAΕI 0 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ 
(ΤΟ ΧΩΝΙ-07/09/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger