Αρχική » » ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Πρόταση ΓΕΕΘΑ για έδρες σε πανεπιστήμια

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Πρόταση ΓΕΕΘΑ για έδρες σε πανεπιστήμια


ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ εδρών σε ΑΕΙ, σε συνεργασία με τη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) και τη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), προ­ωθεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνης (ΓΕΕΘΑ). Στόχος είναι να δημιουργηθούν και να λειτουργή­σουν οι έδρες από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοί­νωση του ΓΕΕΘΑ, η πρωτοβουλία αυτή, μεταξύ των άλλων, αποσκο­πεί στην... αναβάθμιση της παρεχό­μενης εκπαίδευσης στις Σχολές ΣΕΘΑ και ΑΔΙΣΠΟ, με παράλλη­λη αναγνώριση των σπουδών σε αυτές, στην από κοινού ωφέλεια των Ενόπλων Δυνάμεων και των πανεπιστημίων, και την περαιτέ­ρω ακαδημαϊκή εκπαίδευση των αξιωματικών. 

Γι΄αυτό, μετά από στενή συνερ­γασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το ΓΕΕΘΑ πρότεινε την ίδρυση: 

ΕΔΡΑΣ «Στρατιωτικής Ιστορί­ας και Γεωπολιτικής Αναλύσεως του Ελληνισμού στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο» του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τη ΣΕΘΑ. 

► ΕΔΡΑΣ «Στρατηγικών Σπου­δών ΓΕΕΘΑ - Θουκυδίδης» του Τμήματος ΔΕΣ του ΠΑΜΑΚ, σε συνεργασία με την ΑΔΙΣΠΟ. 

Επίσης, ηροτάθηκε να λειτουρ­γήσουν οι έδρες για 4 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης από το ΓΕΕΘΑ, εφόσον κριθεί επιτυχής η λειτουργία τους. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-10/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger