Αρχική » » Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και στρατιωτικό αεροδρόμιο!

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και στρατιωτικό αεροδρόμιο!

Κι από πού θα «απογειωθεί» η οικονομία, Αντώνη? 

Σε μονομερείς ενέργειες κατά των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά χο υπουργείο Οικο­νομικών, αφού επιμένει να βγάζει στο «σφυρί» -μέσω του ΤΑΪΠΕΔ- ενεργά στρατόπεδα και στρατι­ωτικά αεροδρόμια, χωρίς να ενημε­ρώνει το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είναι ξεκάθαρο ότι μπρος στο μεγάλο ξεπούλημα, που επιχειρείται τα τελευταία έτη, οι υπουργοί του Σαμαρά δεν υπολογίζουν τίποτα. Ούτε όταν αποδυναμώνουν την άμυ­να της χώρας σε μεγάλο βαθμό!...

ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΩΛΟΥΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ! 

Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουρ­γός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε ερώτη­ση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο τσουβάλι του Ταμείου... γενικών εκποιήσεων δεν είχε μπει μόνο το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων στη Ρόδο, για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος πριν από λίγες εβδομά­δες. Στα πρόθυρα της αποκρατικοποίησης βρίσκεται και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 1.360 στρεμμάτων! Όπως αποκάλυψε ο υφυ­πουργός, στους (μάλλον έκπληκτους) βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα, Δημήτρη Γάκη, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργο Βα­ρεμένο, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Ελέ­νη Αυλωνίτου και Αγνή Καλογερή, «πέραν του ακίνητου με ΑΒΚ 1767, στη θέση Κάλαθος Λίνδου. [...] υφίσταται ε­μπλοκή και με ένα ακόμη ακίνητο αρμο­διότητας της Πολεμικής Αεροπορίας». Εξήγησε, μάλιστα, πως «μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώ­νυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ" [...] το ακίνητο κυριότητας του ελληνικού δημοσίου με ΑΒΚ 2653 με των επ' αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, εμβαδού 1.360.000 τμ. κείμενο στη θέση Θέρμη του Δήμου Θέρμης Νομού Θεσσα­λονίκης». 

ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ... ΣΤΡΑΒΙΣΜΟΣ! 

Βασική αιτιολογία των -εν αποσυντονισμό- κυβερνητικών υπηρεσιών είναι όχι οι σχετικές εκτάσεις έχουν παραχωρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, και ότι περίπου από λάθος ή από ελλιπή ε­νημέρωση «παρεισέφρησαν» τα στρατό­πεδα στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν! Βέβαια, όπως αποκαλύπτει Το ΧΩΝΙ σήμερα, είναι τελείως παράλογο να αφήνουν να εννοηθεί πως όσοι μετείχαν στη λήψη της απόφασης μεταβίβασης δεν είχαν πάρει «μυρωδιά». Κι αυτό, αφού σύμφω­να με την απόφαση 234/24-4-2013 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώ­σεων και Αποκρατικοποιήσεων, την οποία υπέγραψαν οι πρώην υπουργοί Οικονο­μικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυ­ξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πε­ριβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, καθώς και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρεται ξεκάθαρα πως η έκταση στη Θεσσαλονίκη φέρει το χαρακτηρισμό του «Στρατιωτικού Αερο­δρομίου ΒΚ 2653»! 

Οι άνθρωποι μέσα στη «φούρια» τους να τα δώσουν όλα και μάλιστα κοψοχρονιά, ώστε να γεμίσουν το -δίχως πάτο ­βαρέλι της αποπληρωμής του χρέους, εμφανίζονται επικίνδυνοι, το λιγότερο! Το δε Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ενημερώθηκε για τη δυσμενή εξέλιξη μόνο μετά τη δημοσίευση της παραπάνω απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής! 

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΛΟΙΦΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΪΠΕΔ! 

Μετά την αποκάλυψη που έγινε -κα­τόπιν εορτής- από το ΓΕΑ, «το ΥΠΕΘΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς το υ­πουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», όπως υπογράμ­μισε ο κ. Λαμπρόπουλος, ενώ το υπουρ­γείο του Γκίκα Χαρδούβελη ενημέρω­σε τις τελευταίες ημέρες ότι, σύμφωνα με το νόμο 3986/2011, «τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο»! 

Παρόλα αυτά, κι ενώ η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν διστάζει να παίξει με σοβαρά θέμα­τα, ο υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος δικαιολόγησε τη μη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη λήψη στρατιωτικών εγκαταστάσεων, λέγοντας πως το τελευταίο θα ελέγξει όλα τα α­κίνητα «που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακίνητων του ΤΑΙΠΕΔ». 

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα αιτηθεί «την απαλοιφή τους από το σχετικό πίνακα», χωρίς να μας εξηγεί πώς θα «απεμπλακούν» αυτά από το Ταμείο και τις μελλοντικές διαθέσεις των κυβερνώντων για «αξιοποίηση» της δη­μόσιας γης. Ή ακόμη πως θα προστα­τεύσει την ακεραιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, αν τελικά υλοποιηθούν τα σχέδια, που έχουν ακουστεί για την α­ποκρατικοποίηση του ΤΑΪΠΕΔ (σε μορ­φή πακέτου, μαζί με τα ακίνητα που έ­χουν περάσει υπό τον έλεγχό του) ή τη παράδοση της διοίκησης του Ταμείου σε ξένους μάνατζερ! 

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Είναι δεδομένο πως υφίσταται σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια, καθώς δεν ξε­πουλιέται μόνο η περιουσία των Ελλήνων αλλά και σημαντικές -για την άμυνα- ε­γκαταστάσεις. Αν συνυπολογίσουμε και την υποβάθμιση βασικών στρατιωτικών εγκα­ταστάσεων, όπως του Ναυτικού Οχυρού στην Κέρκυρα που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ την περασμένη Κυριακή, αναλαμβανόμα­στε πλήρως την άποψη που έχουν οι κυβερνώντες για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων. Ήδη, πάντως, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων «βράζουν». Δεν είναι, άλλωστε, μόνο το θέμα των «εκποιήσεων», είναι και το γεγονός πως έχουν δοθεί ήδη στους ενδιαφερόμενους απ’ όλον τον κόσμο ακριβή στοιχεία των εγκαταστάσεων, όπως η τοποθεσία, η έκταση και άλλα! 

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα ακολουθήσει, τι άλλο θα μπει στις λίστες της ντροπής. Ίσως, η ώρα που ο Γκίκας Χαρδούβελης θα ξεπουλά ακόμη και... F16 ή υποβρύχια, για να ξεπληρώσει τους δανειστές μας, δεν αργεί! 

(ΤΟ ΧΩΝΙ-28/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger