Αρχική » » Καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»

Καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»


Καθελκύεται το «Πιπίνος»: Στις 6 Οκτωβρίου πέφτει στη θάλασσα το «Πι­πίνος», το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου Ρ-214 που κατασκευάζει το Πολε­μικό Ναυτικό στον Σκαραμαγκά. Στην κα­θέλκυση θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ έχει προσκληθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας. 

Στις 6 Οκτωβρίου πέφτει στη θάλασσα ο το «Πιπίνος», το πρώτο από τα τρία υποβρύχια τύπου Ρ-214 που κατασκευάζει το Πολεμικό Ναυτικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η καθέλκυση θα γίνει με κάθε επισημότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το «παρών» στην τελετή θα δώσει ο πρωθυπουργός, ενώ έχει προσκληθεί και ο κ. Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας δεν θα μπορέσει να παραστεί λόγω ανειλημμένων υπο­χρεώσεων. 

Μετά την καθέλκυση, στον «Πιπίνο» θα επιβιβαστεί το πλήρωμα και θα ξεκινήσουν θαλάσσιες δόκιμές αλλά... και δοκιμές εν όρμω. Το Ναυτικό ευελπιστεί ότι αυτές θα ολο­κληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα 8 έως 10 μηνών ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 να έχει ενταχθεί ο «Πιπίνος» και υπηρεσιακά στον στόλο. Από τα 4 Ρ-214 που παρήγγειλε η χώρα μας το 2002, μόνο ο «Παπανικολής» βρί­σκεται ήδη σε υπηρεσία. 

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έχει αναλάβει το Π.Ν. στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τηρείται μέχρι στιγμής χωρίς αποκλίσεις. Έτσι, ως το τέλος Οκτωβρίου ανα­μένεται να πέσει στη θάλασσα και να ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές ο «Ωκεανός», ένα υπο­βρύχιο τύπου Ρ-209, στο οποίο έγινε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός. Τέλος, αναμένεται ως το τέλος του χρόνου η κα­θέλκυση του «Ματρόζου», του δεύτερου υποβρυχίου του τύπου Ρ-214, που ολοκληρώνεται στον Σκαραμαγκά. 

Όπως είναι γνωστό, το Ναυτικό ανέλαβε την ολοκλήρωση των τριών υποβρυχίων Ρ-214 και του «Ωκεανός», που κατα­σκευάζονταν στον Σκαραμαγκά, μετά τη συμφωνία του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου με τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων κ. I. Σάφα, να απεμπλακούν τα υποβρύχια από τη διένεξη του Δημοσίου με την ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να παραχωρηθούν στο Ναυτικό οι εγκαταστάσεις και ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ολοκλήρωσή τους. Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το κονδύλι των 75 εκατ. ευρώ που είχαν εγγράφει στον προϋπολογισμό του 2011 για την ολοκλήρωση των υποβρυχίων. Το Ναυτικό ευελπιστεί πως ως το τέλος του 2015 θα έχει στη διάθεση του και τα 4 υποβρύχια τύπου Ρ-214. 

Του ΠΑΝΑΓΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ 
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-26/09/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger