Αρχική » » Αυξήσεις 15-268 ευρώ και αναδρομικά έξι μηνών

Αυξήσεις 15-268 ευρώ και αναδρομικά έξι μηνών


✓ Οι αναπροσαρμογές δεν αποτελούν πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. 
✓ Στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλεί­ας θα πάρουν πί­σω περίπου το 40%-45% των χρημάτων που δικαιούνται, με βάση τα όσα αποφάσισε η Δικαιοσύνη. 

Γενναιόδωρο προς τους στρατιωτικούς και τους αποστρά­τους είναι το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με δεδομένη φυσικά την οικονομική συγκυρία και τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας. 

Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 414,7 εκατομμύρια ευρώ, που προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει ως... αναδρομικά στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, στο Δικαστικό Σώμα και στους συνταξιούχους αυτών το 2015. 

Ωστό­σο, οι αναπροσαρμογές αυτές δεν συ­νιστούν πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών, των πυροσβεστών, των λιμενικών και των αστυνομικών θα πρέπει να επιστρέψουν στο μισθολογικό καθεστώς του Ιουλίου του 2012, αφού οι σχετικές περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές. 

Στις 27 Νοεμβρίου 

Όμως, οι στρατιωτικοί θα διαπιστώσουν με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου, που θα δοθεί την 27η Νο­εμβρίου, ότι υπάρχουν αυξήσεις. Στη μισθοδοσία αυτή, εκτός από τη μηνιαία αύξηση, που θα κυμαίνεται ανάλογα με τον βαθμό από 15 έως και 268 ευρώ περίπου, θα υπάρχουν και τα αναδρομικά έξι μηνών, αφού από την 1/7/2014 ισχύει το νέο τροποποιημένο μισθολόγιο. 

Επίσης, μέσα στο 2015 θα αρχίσει και η καταβολή των αναδρομικών 24 μηνών, που θα δοθούν σταδιακά σε 8-12 μηνιαίες δόσεις. Ενδεικτικά, τα αναδρομικά που θα πάρουν οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έχουν ως εξής: για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τα αναδρομικά φθάνουν τις 5.120 ευρώ, για τους αρχηγούς σε όλα τα όπλα και τα σώματα τις 4.456 ευρώ, για τους αντιστράτηγους τις 3.529 ευρώ, για τους υποστράτηγους τις 2.793 ευρώ, για τους ταξίαρχους (και αντίστοιχους βαθμούς σε ΕΛ.ΑΣ, ΛΣ, ΠΣ) τις 2.378 ευρώ, για τους συνταγματάρχες τα 1.780 ευρώ, για τους ταγματάρχες τα 1.260 ευρώ, για τους λοχαγούς τα 1.080 ευρώ, για τους υπολοχαγούς τα 856 ευρώ, για τους ανθυπασπιστές και για τους αρχιλοχίες τα 545 ευρώ. 

Γενικά, οι στρατιωτικοί θα πάρουν πίσω το 40%-50% αυτών που δικαιούνται, δηλαδή των ποσών που έπαιρναν, στην περίπτωση που θα εφαρμοζόταν ακριβώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αυξήσεις που θα δοθούν, τελικά, στους βασικούς μισθούς των στρατιωτικών θα είναι κλιμακωτά από 6% μέχρι και 12% (Επιβεβαίωση σχετικού ρεπορτάζ στο «Π»). 

Επιδόματα - συντάξεις 

Επίσης, προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί που θα κυμαίνονται από 6% έως και 20%, ανάλογα με τον βαθμό και τη θέση ευθύνης. Για τους συνταξιούχους, συνολικά οι αυξήσεις δεν θα είναι στο 40% με 50% των συντάξεων του Αυγούστου του 2012, αλλά κατά ένα ποσοστό ακόμη μικρότερο πε­ρίπου στο 20% λόγω των ΛΑΦΚΑ που μεσολαβούν. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν έτοιμο το σχέδιο των αυξήσεων των στρατιωτικών, εν ενεργεία και αποστράτων, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο. 

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-11/10/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger