Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Οκτ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Οκτ 2014


• Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στις έδρες της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ και του Ελληνικού Στρατηγείου της ΕΕ, όλα στη Λάρισα, πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Ευ.Τουρνά και ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά. Τους υποδέχθηκε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (I) Χρ. Βαΐτσης. Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο, ο υπουρ­γός ευχαρίστησε τον Α/ΤΑ και στο πρό­σωπό του τα στελέχη της Τακτικής Αεροπορίας για την άριστη συ­νεργασία και τον συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελείται. 

• Στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση «Noble Arrow 2014», που διεξάγεται στη Γαλλία (14-29 Οκτωβρί­ου), ...συμμετέχουν οι ΕΔ της χώρας μας με τέσσερα αερο­σκάφη Μ2000-5 και 37 άτομα (11 ιπτάμενοι και 26 τεχνικοί) από την 331 Μοίρα της 114 Π Μ της Αεροπορικής Βά­σης Τανάγρας, τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση Luxeuil. Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση στη σχεδίαση και την εκτέλεση αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και στην προετοιμασία συμμετοχής στη ΝΑΤΟϊκή Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NATO Response Force - NRF 2015). 

• Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις των Ελληνι­κών Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, πρόκειται να πραγματο­ποιηθεί η τελετή καθέλκυσης του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «Ωκεανός», παρουσία του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου, ενώ έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το «Ωκεανός», Type 209/1200, εκσυγ­χρονίστηκε στο πλαίσιο του προγράμ­ματος «Ποσειδών 2» και αποτελεί το δεύτερο υποβρύχιο που αποκτά το ΠΝ μέσα σε ένα μήνα προκειμένου με τα πληρώματά τους να ξεκινήσουν τις εντατικές δοκιμές «εν πλω», που αναμένονται να διαρκέσουν μερικούς μήνες. 

• Η τελετή απόσυρσης των μαχητικών αεροσκαφών A-7E/TA-7C Corsair II της ΠΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ενώπιον της ηγεσίας της ΠΑ και του ΑΤΑ, στην 116 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσης Αράξου. Τα αεροσκάφη αυτά, μετά από 39 χρόνια ευδόκιμης υπη­ρεσίας, αποσύρθηκαν τελικά επειδή δεν υπήρχαν ανταλ­λακτικά για τη συντήρησή τους, καθώς το εργοστάσιο και η γραμμή παραγωγής κρίσιμων απαρτίων έκλεισαν. Έτσι, το ένα μετά το άλλο τα Corsair, μόλις συμπληρωνόταν το όριο ζωής των ανταλλακτικών και έπρεπε αυτά ν' αντικατασταθούν, λόγω μη υπάρξεως ανταλλακτικών, αποσύρονταν. Στην τελετή, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και δι­άρκεσε δύο ημέρες, καθώς η μία ήταν αφιερωμένη στους plane spotters που είχαν έλθει στον Άραξο από όλο τον κόσμο για την απόσυρση, παρευρέθησαν παλαιοί διοικητές, πιλότοι και τεχνικοί των Μοιρών των Α-7. 

(ΚΑΡΦΙ-18/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger