Αρχική » » Ο Σαμαράς σε ... άσκηση ψηφοθηρίας

Ο Σαμαράς σε ... άσκηση ψηφοθηρίας


Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τον «Παρμενίωνα» στον Έβρο και «ψάρευε» ψήφους στρατιωτικών διά της δοκιμασμένης μεθόδου των υποσχέσεων. 

Του Μάνου Τσαλδάρη 

Έμμεση έναρξη του προεκλογικού αγώνα πραγματοποίησε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέλεξε να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της άσκησης Παρμενίων στον Έβρο με σκοπό, όπως αποδείχθηκε, να «ψαρέψει» τις ψήφους των στρατιωτικών καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στην τακτική των υποσχέσεων. Στις δη­λώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, απευθυνόμενος προς τους επιτελείς είπε: «Η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο τις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμη και με το θέμα του μισθολογίου»... 

Κινούμενος στο ίδιο κλίμα, κατά την παρου­σίαση των οπλικών συστημάτων, φρόντισε να συγχαρεί μια γυναίκα ΕΠΟΠ, να σφίξει τα χέρια δεκάδων αξιωματικών και να χαιρετήσει σχε­δόν έναν προς έναν τους εθνοφύλακες. Εκ του βήματος που στήθηκε για να μιλήσει σε όσους συμμετείχαν στην άσκηση, επανέλαβε τις υποσχέσεις. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έκανε αναφορά στο μισθολόγιο. 

«Αποδείξατε ότι η Ελλάδα, άμα χρειαστεί, είναι ετοιμοπόλεμη. Αποδείξατε ότι το ηθικό δεν είναι απλά ακμαίο αλλά φωτογραφίζει τη γενναιότητα της ψυχής σας. Θέλω να ξέρετε ότι η πατρίδα σας αγαπά, σας τιμά, προσεύχεται για εσάς κάθε μέρα. θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας θα κάνει το παν προκειμένου να ανταποκριθεί με τον πιο καλό τρόπο σε αυτό που σας χρωστάει». 

Κατά τα άλλα, η στρατιωτική άσκηση ήταν αρκετά επιτυχής, αφού το σύνολο των στόχων καταστράφηκαν ολοκληρωτικά -εκτός από έναν που, όπως ελέχθη, αφέθηκε σκοπίμως άθικτος προκειμένου να λειτουργήσει για τον «εχθρό» μέτρο σύγκρισης. Στην ολοκλήρωση της άσκησης στον Έβρο -καθώς παράλληλα ολοκληρωνόταν και εκείνη που διεξήγαγε η ΑΣΔΕΝ στα νησιά- συμμετείχαν F-16 Block 52 plus Advance της 335 Μοίρας, F-16 Block 50 της 347 Μοίρας, εκσυγχρονισμένα F-4 Phantom από την 338 Μοίρα αναγνωριστικά RF-4 Phantom της 348 Μοίρας, ένα ΑΣΕΠΕ (ιπτάμενο ραντάρ) από την 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ. Από την Αεροπο­ρία Στρατού συμμετείχαν επιθετικά Apache από το 1ο και το 2ο Τάγμα επιθετικών ελικοπτέρων Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και Huey του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, ενώ την άσκηση παρακολουθούσαν και μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο τα μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα του Στρατού Ξηράς. Σε αυτήν ασκήθηκε επίσης η 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της 12ns Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. 

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-03/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger