Αρχική » » Το «μεγάλο κόλπο» της κυβέρνησης για να αποφύγει τις μαζικές αγωγές στρατιωτικών

Το «μεγάλο κόλπο» της κυβέρνησης για να αποφύγει τις μαζικές αγωγές στρατιωτικών


Το "μεγάλο κόλπο" της κυβέρνησης για να εξουδετερώσει την απειλή των μαζικών αγωγών αποκάλυψε μάλλον άθελά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Αθανασίου. Σύμφωνα με όσα φέ­ρεται να είπε: 

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει στροφή στους μισθούς του Αυγούστου του 2012 σε ποσοστό 100% και για... τους στρατιωτικούς. Υπάρχει και συνέχεια όμως. 

Για τα αναδρομικά θα υπογραφεί στην συνέχεια κοινή υπουρ­γική απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών η οποία θα προσδιορίζει το ΠΟΤΕ θα αρχίσουν να δίνονται αναδρομικά σε δόσεις. Σίγουρα από το 2015 και μετά. Δεν θα λέει όμως το ΠΟΣΑ αναδρομικά θα δοθούν. Κι εδώ είναι το μυστικό. 

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να έχει πει ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επιστρέψει το 50% των αναδρομικών! 

Γιατί κάνουμε λόγο για "μεγάλο κόλπο"; 

Η επιστροφή στους μισθούς του 2012, επιστρέφει στην τσέ­πη των στρατιωτικών λίγα χρήματα. Τα αναδρομικά είναι το θέμα. Η κυβέρνηση όμως πετυχαίνει δύο πράγματα μ΄ αυτόν τον ελιγμό: 

1. Παρουσιάζει στρατιωτικούς και δικαστές στην υπόλοιπη κοινή γνώμη ως "προνομιούχους". 

2. Αποφεύγει τις μαζικές αγωγές αφού είναι δεδομένο ότι οι στρατιωτικοί θα καθησυχαστούν από την επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και θα αποφύγουν να μπουν σε νέα ταλαιπωρία. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-15/10/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger