Αρχική » » Να φυλάμε τα ρούχα μας!

Να φυλάμε τα ρούχα μας!


Ο Αλβανός ηθοποιός και η ελληνική υπηκοότητα! 

Με εντυπωσίασε ο Αλβανός κωμι­κός Αγκρόν Λακάι, που παρου­σιάστηκε από ελληνική τηλεοπτική εκπομπή. Καταρχάς, μου άρεσε όταν είπε ότι «ο Θεός κατοικεί στην Ελλάδα!». Ήταν μια φράση που δεν ακούς συχνά. Παρουσιαστής της εκπομπής «Αλ Παζάρ» (Αλβανι­κό Παζάρι) διευκρίνισε ότι δεν έχει αντιγρά­ψει το δικό μας «Αλ Τσαντίρι», αλλά θαυ­μάζει τον Σεφερλή, τον Λαζόπουλο και τον Μητσικώστα. Μιλούσε αρκετά κατανοητά τα ελληνικά, αφού, όπως είπε, έχει εδώ την αδελφή ταυ και άλλους συγγενείς. 

«Ο ένας αδελφός μου είναι στην Αμερι­κή, ο άλλος στην Αγγλία, ο άλλος στη Γερ­μανία. Όλοι έχουν αποκτήσει...
την υπηκοό­τητα της χώρας στην οποία ζουν. Εδώ, στην Ελλάδα, η οικογένεια της αδελφής μου βρίσκεται25 χρόνια, τα παιδιά της γεννήθηκαν εδώ, αλλά κανείς τους δεν είναι Έλληνας υπήκοος» είπε με παράπονο. «Ας μη μιλήσου­με γι’ αυτά» είπε εις έκτων παρουσιαστών της εκπομπής, αλλά, χω­ρίς αμφιβολία, θα μπορούσε να επισημάνει στον συμπαθέστατο κωμικό ότι η Γερμανία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ δεν έχουν σύνορα με την Αλβανία, ούτε η Αλβανία παρουσιάζει χάρτες με τους οποίους διεκδικεί εδάφη της Αγγλίας ή της Γερμανίας, πόσο μάλλον των ΗΠΑ! 

Ακόμη, θα μπορούσαν να του πουν ότι στην Αγγλία και τη Γερμανία η Αλβανία δεν τσαμπουνάει κάτι σχετικό με «θέμα Τσάμηδων», ούτε οι Αλβανοί μπή­καν σε κανένα γερμανόφωνο ή αγγλόφω­νο χωριό της Βορείου Ηπείρου και τρομοκράτησαν τους κατοίκους. Όχι για κάποιον άλλον λόγο, δηλαδή ,αλλά διότι ο -πράγματι συμπαθής και ειλικρινής- Αλβανός ηθοποι­ός, που τραγούδησε και στα ελληνικά, άφη­σε πίσω του την εντύπωση ότι η Ελλάδα εί­ναι «η κακιά ευρωπαϊκή χώρα που δεν δίνει υπηκοότητα στους Αλβανούς μετανάστες». 

Ασφαλώς δεν είναι έτσι τα πράγματα και η γειτονική Αλβανία δεν μοιάζει να επιθυμεί τη συμμόρφωση της με το Διεθνές Δίκαιο. Και μια και μιλήσαμε για την Αλβανία, να σας πληροφορήσω ότι οι άλλοι καλοί γείτονές μας, οι υπήκοοι του σουλτάνου Ταγίπ, ετοιμάζονται να αναγείρουν στα Τίρανα το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια, περίπου 4.500 θέσεων. Σύμφωνα δε με τον διευθυ­ντή Θρησκευτικών Θεμάτων της Τουρκίας, η κατασκευή του 0α δι­αρκέσει περίπου τρία χρόνια! Το μεγαλοπρεπές τζαμί θα έχει τέσ­σερις μιναρέδες και η έναρξη των εργασιών είναι θέμα χρόνου, κα­θώς αναμένεται η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη δι­ευθέτηση του ζητήματος σε σχέση με την έκταση όπου θα χτιστεί το τέμενος. 

Μη με ρωτήσετε γιατί η Τουρκία είναι εκείνη που θα πληρώσει τα χρήματα ούτε γιατί η Αλβα­νία το δέχεται. Απλώς, η ανωτέρω ενέργεια δείχνει γιατί το ελληνικό κράτος (πρέπει να) είναι φειδωλό στη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. Στην Ελλάδα, καλύτερα «να φυ­λάμε τα ρούχα μας» για να τα έχουμε όλα! 

H AKΙΣ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-31/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger