Αρχική » » Αναδρομικά έξι μηνών με το μισθό Δεκεμβρίου για πυροσβέστες στρατιωτικούς και αστυνομικούς!

Αναδρομικά έξι μηνών με το μισθό Δεκεμβρίου για πυροσβέστες στρατιωτικούς και αστυνομικούς!


Πόσα θα πάρουν Εν. Δυνάμεις και Σωμ. Ασφαλείας

Στο τέλος Νοεμβρίου, με την καταβολή της μισθοδοσίας και της σύνταξης του Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Οι δικαιούχοι θα λάβουν τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τους μαζί με τα πρώτα αναδρομικά που προέκυψαν μετά τη δικαίωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Οι αυξήσεις που θα τους χορηγηθούν από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου θα ισοδυναμούν με το 50% της... περικοπής που υπέστησαν οι αποδοχές τους τον Αύγουστο του 2012. Παράλληλα, θα λάβουν το πρώτο πακέτο αναδρομικών για την περίοδο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2014. Πιο αναλυτικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χθες ότι το χρονοδιάγραμμα για τη μερική μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών και Σ. Ασφαλείας έχει ως εξής:

• Από τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου θα περάσουν στις αποδοχές τους αυξήσεις ίσες με το 50% της περικοπής που τους επιβλήθηκε τον Αύγουστο του 2012.

• Μαζί με τον μισθό του Δεκεμβρίου θα τους καταβληθούν εφάπαξ τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις αυξήσεις του εξαμήνου Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2014.

• Από τον Ιανουάριο του 2015 θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Αυγούστου 2012 - Ιουνίου 2014, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή, το σύνολο των αναδρομικών θα δοθεί σε βάθος τριετίας, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Δεκέμβριο του 2017.

Το παραπάνω στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών και Σ. Ασφαλείας δεν θα συμψηφιστούν με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν φέτος όσοι εξ αυτών έχουν μεικτές αποδοχές ύψους έως 1.500 ευρώ. Συνεπώς, ακόμη και αν ο μισθός τους ξεπερνά πλέον το όριο των 1.500 ευρώ μετά τις αυξήσεις, δεν πρόκειται να τους ζητηθεί να επιστρέψουν το κοινωνικό μέρισμα.

Το μοντέλο μερικής αποκατάστασης των αποδοχών στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών το οποίο επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί σε αυξήσεις από 1% έως και 13%, ή αλλιώς από 4 έως και 232 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με τον βαθμό τους. Ενδεικτικά, η αύξηση στον μισθό θα είναι για τους φαντάρους μόνο 4 ευρώ τον μήνα, για τον δεκανέα 7 ευρώ, για τον επιλοχία 15 ευρώ, για τον αρχιλοχία και τον ανθυπασπιστή 20 ευρώ, για τον ανθυπολοχαγό 12 ευρώ, για τον λοχαγό 44 ευρώ κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, θα αυξηθούν και τα επιδόματα που λαμβάνουν από 4% έως 18%.

Οσον αφορά τα αναδρομικά, τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής: για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ 6.032 ευρώ, για τους αρχηγούς σε όλα τα Οπλα και τα Σώματα 4.810 ευρώ, τους αντιστράτηγους 3.952 ευρώ, τους υποστράτηγους 2.938 ευρώ, τους ταξίαρχους (και αντίστοιχους βαθμούς σε ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ., Π.Σ.) 2.574 ευρώ, τους συνταγματάρχες 1.950 ευρώ, τους ταγματάρχες 1.300 ευρώ, τους λοχαγούς 1.144 ευρώ, τους υπολοχαγούς 806 ευρώ, τους ανθυπασπιστές και τους αρχιλοχίες 520 ευρώ.

Μάριος Ροζάκος
(Εφ. Δημοκρατία-15/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger