Αρχική » » ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Καθυστερούν οι προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών. 

Από τον Ευθύμιο Π. Πέτρου 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ζουν σε μια διαρκή δια­δικασία εκπαιδεύσεως. Όταν τα στελέχη δεν παρακολου­θούν κάποιο σχολείο, εκπαιδεύο­νται στις μονάδες η εκπαιδεύουν άλλους πάνω σε αυτά που έχουν διδαχθεί. Είναι, λοιπόν, πα­ράδοξο ένας τέτοιος οργανισμός να παραμελεί τις σχολές στις οποίες το μόνιμο προσωπικό του κάνει τα πρώτα του βήματα, δηλαδή τις παρα­γωγικές σχολές αξιωματικών. 

Και δεν αναφερόμαστε στα χρόνια προβλή­ματα που έχει διαμορφώσει το ισχύον στρεβλό νομικό ...
πλαίσιο. Υπάρχουν προβλήματα πολύ συγκεκριμένα. Έχει μπει Οκτώβριος και ακό­μη δεν έχουν γίνει οι ετήσιες προσλήψεις των συμβασιούχων καθηγητών της Σχολής Ευελπίδων. Πώς περιμένουν ορισμένοι να λειτουργή­σει η σχολή χωρίς διδακτικό προσωπικό είναι μυστήριοί 

Σε αυτή δε την περίπτωση δεν έχουμε να κά­νουμε με ένα από τα συνήθη ζητήματα διοικητι­κής γραφειοκρατίας. Όλα έχουν γίνει εγκαίρως και κανονικότατα από τη διοίκηση της σχολής, μόνο που οι φάκελοι «χάθηκαν» κάπου στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. 

Οι συμβασιούχοι καθηγητές είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος των μαθημάτων. Και όμως, είναι οι πλέον παραμελημένοι. Ποτέ οι -κατ’ όνομα μόνο ετήσιες- συμβάσεις τους δεν καλύ­πτουν πλήρες 12μηνο. Αν πληρώνονται δηλαδή τους 11 μήνες του χρόνου, 0α πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι. Αν αργήσει η υπογραφή των συμβάσεων, δεν προβλέπεται να έχουν αναδρο­μική ισχύ. Δηλαδή, αν αρχίσουν να παρέχουν τις διδακτικές υπηρεσίες τους πριν από την υπο­γραφή, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρωθούν ποτέ γι' αυτές. Πέρα από το γεγονός ότι μέχρι την υπογραφή υπάρχει η αβεβαιότητα για το αν τελικά θα προσληφθούν και φέτος... 

Ποιος, λοιπόν, θα αναλάβει το διδακτικό έργο; Ακόμη και υπό ιδανικές συνθήκες οι μό­νιμοι καθηγητές δεν επαρκούν. Φροντίζουν, άλλωστε, οι ίδιοι να μη συμπληρώνονται οι θέ­σεις. Πρόσφατα είδαμε τα «κατορθώματα» του ακαδημαϊκού συμβουλίου και του κοσμήτορα της σχολής στην περίπτωση της προσπάθειας για εκλογή καθηγητού Στρατιωτικής Ιστορίας! 

Η μία παρανομία πίσω από την άλλη, για να φθάσουμε τελικά σε ακύρωση της εκλογής. Και όχι μόνον αυτό. Η υπόθε­ση αποκάλυψε έναν «ακαδημαϊκό» προσανατο­λισμό που δεν συνάδει με την ιδιότητα του καθηγητού σε ανώτατο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ εκπαιδευτι­κό ίδρυμα. 

Καιρός είναι τα πράγματα να μπουν σε τάξη. Το αύριο των Ενόπλων Δυνάμεων μας εξαρτάται από αυτή τη σχολή. Δεν επιτρέπονται η αδιαφορία και η εγκατάλειψη τις οποίες βλέπουμε σήμερα. Και πέρα από τους συμβασιούχους κα­θηγητές (που είναι το άμεσο) πρέπει να μπει μια τάξη και στο ακαδημαϊκό συμβούλιο. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger