Αρχική » » «Εμπρός μαρς» με άψογο βηματισμό από τους στρατιωτικούς σκύλους !

«Εμπρός μαρς» με άψογο βηματισμό από τους στρατιωτικούς σκύλους !


Οι στρατιωτικοί σκύλοι σε δοκιμαστικά για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

ΣΚΥΛΟΙ του Στρατού έκα­ναν δοκιμαστικά για να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη μεγάλη στρα­τιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου! Οι τετράποδοι στρατιώτες εξέπληξαν με τους εντυπωσιακούς σχη­ματισμούς τους ακόμη και τους εκπαιδευτές τους. 

Με άψογο βηματισμό και χωρίς να παρεκκλίνουν στιγμή από τη σειρά τους, έκαναν τα δοκιμαστικά με ...επιτυχία και περιμένουν το «πράσινο φως» για να πά­ρουν μέρος στη μεγάλη πα­ρέλαση που θα γίνει την Τρίτη, στην παραλιακή λεω­φόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον τελικά δώσουν το «παρών» στην παρέλαση, θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα άριστα εκπαιδευμένα σκυ­λιά τα οποία «υπηρετούν» στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. 

Στη δοκιμαστική παρέ­λαση, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Κτηνι­ατρικού Νοσοκομείου στην περιοχή της Θέρμης Θεσσα­λονίκης, συμμετείχαν μία δι­μοιρία με 18 σκυλιά γερμα­νικής και βελγικής ποιμενικής φυλής μαζί με τους υπαξιωματικούς συνοδούς τους. 

«Τα σκυλιά αυτά προ­βάλλουν την εικόνα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώ­ρας μας είναι οι πλέον σύγ­χρονες, καθώς δεν υπάρχει στρατός σε άλλη χώρα που να διαθέτει τετράποδους στρατιώτες. Οι σκύλοι με τους συνοδούς τους στέλ­νουν ένα ισχυρό μήνυμα ασφάλειας ότι τα στρατόπε­δά μας φυλάσσονται ουσια­στικά και πραγματικά. Είναι τέτοιο το επίπεδο εκπαίδευ­σης των σκυλιών, που έκα­ναν την παρέλαση να μοιά­ζει με μια απλή βόλτα» λέει ο διευθυντής του Γ΄ Κτηνι­ατρικού Νοσοκομείου, συ­νταγματάρχης Κωνσταντί­νος Τερψίδης. 

Δοκιμαστικά 

Τα δοκιμαστικά έγιναν στο συγκεκριμένο στρατόπε­δο καθώς εκεί βρίσκεται η βάση αναπαραγωγής των σκύλων. «Οι σκύλοι αναπαράγονται, εκτρέφονται και εκπαιδεύονται στο Γ΄ Κτη­νιατρικό Νοσοκομείο, και σε ηλικία 14 μηνών μαζί με τον συνοδό τους συγκροτούν ένα “όπλο με νου και ψυχή” για τη φύλαξη ευαί­σθητων στρατιωτικών εγκα­ταστάσεων. 

Οι άρτια εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να εντοπί­ζουν, να καταδιώκουν και να συλλαμβάνουν τον κάθε επίδοξο εισβολέα. Τα σκυ­λιά αυτά φυλάνε αποθήκες πυρομαχικών, βάσεις ελι­κοπτέρων, αποθήκες καυσίμων και γενικά “ευαίσθη­τες” εγκαταστάσεις. Ορι­σμένα πηγαίνουν στο Μη­χανικό, καθώς μπορούν να ανιχνεύουν εκρηκτικά» εξηγεί ο κ. Τερψίδης. 

Και προσθέτει: «Σήμε­ρα, ο Ελληνικός Στρατός καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε σκύλους από το πρόγραμμα αναπαραγωγής που εφαρμόζει, διασφαλίζο­ντας σ’ αυτούς υψηλό επί­πεδο ευζωίας, υγείας και κτηνιατρικής υποστήριξης. Η Ελλάδα σήμερα είναι αυ­τοδύναμη στην αναπαρα­γωγή σκύλων. Με τη μο­νάδα που λειτουργεί στη Θέρμη από το 1996 έχουν εξοικονομηθεί περισσότε­ρα από 600.000 ευρώ, κα­θώς δεν χρειάστηκε η αγο­ρά σκύλων από το εξωτερι­κό. 

Σήμερα όλες οι μονάδες του Στρατού στη χώρα μας παίρνουν σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί στη Θεσσαλο­νίκη, ενώ, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, τα Σώματα Ασφαλείας, όπως η Αστυ­νομία και το Λιμενικό, κα­λύπτουν τις ανάγκες τους με δικά μας σκυλιά» κατέ­ληξε ο διευθυντής του Γ΄ Κτηνιατρικού Νοσοκομείου. 

Ν. Πιτσιακίδης
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger