Αρχική » » ΕΜΠΛΕΞΕ ΑΣΧΗΜΑ

ΕΜΠΛΕΞΕ ΑΣΧΗΜΑ


Το πρόβλημα Χαρδούβελη και η πιθανότητα ανασχηματισμού. 

Από τον 
Μανώλη Κοττάκη 

Με το καλημέρα των δια­πραγματεύσεων με την τρόικα η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοί­χο, γιατί τώρα βγαίνουν στον αέ­ρα τα κουσούρια του ανασχηματισμού. Κυριότερο, η αδυναμία του Γκίκα Χαρδούβελη να παρα­κολουθήσει τον τρόπο σκέψης αλλά και το μο­ντέλο λειτουργίας του Αντώνη Σαμαρά. 

Άψητος από πολιτική, άγευστος από δια­πραγματεύσεις και συμβούλια Ecofin (ο προκάτοχός του πήγαινε σε αυτά... από το '90 ως σύμβουλος του Γιάννου),γυμνός από επιτελείο (στην τε­λευταία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ πήγε μόνο με τη διευθύντριά του, ενώ τα θέμα­τα ήταν εξειδικευμένα), ο Χαρδούβελης εξελίσ­σεται σε μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία της κυβέρνησης. Πρόβλημα άλυτο, καθώς είναι αδύνατο να αντικατασταθεί στην παρούσα φάση. 

Πρόβλημα γιατί τυχόν αλλαγή του θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση σε ξένες πρω­τεύουσες και αγορές και διότι θα ενίσχυε το κλί­μα αποσταθεροποίησης που δημιουργείται τις τελευταίες μέρες. Τούτων δοθέντων, ο πρωθυ­πουργός πρέπει να περιμένει να «ροντάρει» -δι­κό του το ρήμα- ο υπουργός του και μολονότι απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Χαρδού­βελης έκανε διάλεξη στο Παρίσι για τον Ινδό νομπελίστα Αμάρτια Σεν, πρέπει να συμβιβα­στεί με την ιδέα ότι ο υπουργός θα αποπειραθεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση χωρίς την κηδεμονία Λαζαρίδη - Παπασταύρου. 

Το ρεπορτάζ λέει και άλλα. Το Μαξίμου δεν είναι καθόλου ικανοποι­ημένο από τις αποστά­σεις που έλαβε ο Αρ. Ντινόπουλος από τον Κυρ. Μητσοτάκη στην κόντρα που έχει ανοίξει με τη Ρένα Δούρου. Πιάνω επίσης γκριμάτσες στον αέρα και για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σο­φία Βούλτεψη, στην οποία αποδίδεται η ευθύνη ότι πολλαπλασίασε τον θόρυβο για τη δημοσκό­πηση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνοντας στον πειρασμό να σχολιάσει τη «διαφορά» των 11 μονάδων. 

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα, που κάνουν ορισμένους να σκέπτο­νται αν θα ήταν ωφέλιμο με αφορμή την αναπλήρωση Αβραμόπουλου στο υπουρ­γείο Άμυνας να γίνει ένα γενικότερο λίφτινγκ στην κυβέρνηση. Τυχόν ανασχηματισμός δεί­χνει από τη μία ότι ο πρωθυπουργός έχει το από­λυτο κουμάντο, από την άλλη όμως ανοίγει μέ­τωπα και πληγές πριν από τις κρίσιμες ψηφοφο­ρίες για Προϋπολογισμό - Πρόεδρο της Δημο­κρατίας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. 

Παλαιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξέρει καλά τον τρόπο σκέψης του, υπο­στηρίζει ότι ο πρωθυπουργός σε αυτά τα θέμα­τα «δεν έχει ταμπού και, αν το κρίνει, θα... ελαχι­στοποιήσει το κόστος». Κρατώ την επισήμανση, άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν η πρώτη επιλογή Σαμαρά, φοβάμαι όμως ότι ο πρωθυπουργός έχει μπλέ­ξει για τα καλά. 

(Εφ. Δημοκρατία-01/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger