Αρχική » » Ξεπουλάνε οχυρό χάριν του τουρισμού

Ξεπουλάνε οχυρό χάριν του τουρισμού


Η μετακίνηση του μοναδικού ναυτικού οχυρού που επιτηρεί τα στενά Ελλάδας - Αλβανίας στην Κέρκυρα, για να διευκολυνθεί η ανέγερση ξενοδοχείου από μεγάλη ξένη εταιρεία, προκάλεσε το εξώδικο του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το εξώδικο αποστέλλεται επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ, που πουλάει τη δημοσία έκταση Ερημίτης της Κέρκυρας, εντός της οποίας βρίσκεται το οχυ­ρό, για να χτιστεί ξενοδοχείο, προς την εταιρεία «N.C.H. CAPITAL Inc.», που χτίζει το ξενο­δοχείο, αλλά και τον πρόεδρο και τα μέλη του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου. 

Ο Θ. Γαλιατσάτος θεωρεί επικίν­δυνη τη μεταφορά του ναυτικού οχυρού για δυο λόγους: ...

α) Λόγω σοβαρών προβλημάτων ασφα­λείας για το ίδιο το οχυρό που προκύπτουν από την κατάργηση της Επιτηρούμενα Ζώνης, καθώς η προτεινόμενη νέα θέση δεν έχει Επιτηρούμενη Ζώνη και δεν δια­σφαλίζονται οι στρατιωτικές εγκα­ταστάσεις. Η κατάργηση της Επιτηρούμε­νης Ζώνης δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη σύγχρονη τεχνο­λογία και επομένως προκύπτουν σοβαρά θέματα ασφάλειας για το ίδιο το οχυρό, τονίζει ο θ. Γαλιατσάτος. 

β) Λόγω της έλλειψης ο­ρατότητας της νέας θέσης και αδυ­ναμίας επόπτευσης της περιοχής από τα ραντάρ, καθώς η νέα θέση του ναυτικού οχυρού, σύμφωνα και με Τεχνική Έκθεση μηχανολό­γου μηχανικού του ΕΜΠ που κα­τατέθηκε στο ΣτΕ, δεν παρέχει ού­τε οπτική ορατότητα ούτε δυνατότητα επόπτευσης της περιοχής α­πό τα ραντάρ για το μεγαλύτερο τμήμα της θαλάσσιας έκτασης α­νάμεσα στην Κέρκυρα και την Αλβανία καθώς και για τις ακτές της Κέρκυρας απέναντι από την Αλβανία. Υπάρχει, δηλαδή, μεγά­λος «νεκρός τομέας», άρα έλλειμ­μα στρατιωτικής επιτήρησης. 

«Είναι απαράδεκτο, με το πρό­σχημα του δημοσίου χρέους (το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει μόλις 23 εκ. [26 ευρώ ανά τ.μ] μείον τα έξοδα μετεγκατάστασης του οχυρού) να θυσιάζεται η Εθνική Ασφάλεια και μάλιστα σε μια τόσο ταραγμένη εποχή», δηλώνει ο περιφερειάρ­χης Ιονίων Νήσων. 

(KONTRA NEWS-03/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger