Αρχική » » Η μεσαία τάξη

Η μεσαία τάξη


Κύριε διευθυντά 

Με την ανοχή και έγκριση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, ο κ. Στουρνάρας εφάρμοσε μεταξύ πολλών άλλων οδυνηρών οικονομικών μέτρων και τα ακόλουθα τρία: 

Επιλεκτικά (επομένως άδικα) ποσο­στό μείωσης μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο με αποτέλεσμα τιε ακόλουθες δύο (μεταξύ πολλών άλλων) χα­ρακτηριστικές περιπτώσεις: 

Οι υπάλληλοι της Βουλής και οι βουλευτές να μην υποστούν ουσιαστικά καμία μείωση, ενώ το προσωπικό των...
Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σω­μάτων Ασφαλείας (Σ.Α) - αυτούς δηλαδή που ειρωνικά, ίσως, τους αποκαλούν «ενστόλους»... λες και δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων με στολές... - να υποστεί μείωση της τάξεως του 67%. 

Ένας αρχηγός Γενικού Επιτελείου σήμερα με υπέρ τα σαράντα χρόνια υπηρεσίας (40) στις Ε.Δ. να λαμβάνει σύνταξη 50 -100 ευρώ παραπάνω από έναν αξιωματικό κατώτερο π.χ. κατά 6-8 βαθμούς με 35 χρόνια υπηρεσίας στο στράτευμα (λενινισμός παλαιάς κοπής...). 

Αύξηση αλόγιστων φόρων με πα­ράλογο σκεπτικό τόσο στα εισοδήματα όσο και στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ). Αποτέ­λεσμα, οργή και πανικός στους έντιμους φορολογούμενους πολίτες, οι βουλευτές να προσπαθούν στα ΜΜΕ να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να τρίβουν τα χέρια τους οι... επιθεωρησιογράφοι... Και όλα αυτά τα μέτρα να ζητούν από ανθρώπους που ομολογουμένως δεν έχουν άλλα να δώσουν, ενώ περιμένουν να σταματή­σουν οι δαπάνες ή να περιοριστούν, από την κεντρική διοίκηση των άνω των χιλίων (1.000) υπαλλήλων της Βου­λής, των τριακοσίων βουλευτών με τα αμέτρητα προνόμια και των σαράντα εννέα (49) υπουργών με τους αμέτρητους γραμματείς και συμβούλους... 

Απώλεια τεράστιων ποσών από οικονομίες των πολιτών που εμπιστεύτηκαν το κράτος. Οικονομίες από προσπάθειες ετών που χάθηκαν, σκέψεις για αποθέματα ανάγκης που έσβησαν... 

Αποτέλεσμα των τριών μόνο προαναφερομένων εφαρμογών του κ. Στουρνάρα είναι αφενός η διάλυση της Μεσαίας Κοινωνικής Τάξης στην Ελλάδα, και η μετάπτωση της μεγάλης αυτής ομάδας στην κατηγορία των φτωχών και αφετέρου, οι φτωχοί τους οποίους τα οικονομικά μέτρα του κ. Στουρνάρα δεν άφησαν ανεπηρέαστους, «οδηγή­θηκαν» στους απόρους. Κόποι και όνειρα μιας ζωής χάθηκαν στον βωμό μιας εύκολης λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οποία δεν συμμετείχαν και δεν την προκάλεσαν... Ακέραια την ευθύνη για την κρίση την έχουν οι πο­λιτικοί... δηλαδή αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις... 

Απορίας άξιον είναι πως ο τέως υπουργός Οικονομικών με το προκλη­τικά ειρωνικό ύφος, κατάφερε στη σχε­τικά μικρή, μετά τις σπουδές του και τη στρατιωτική θητεία (;) διάρκεια της ζωής του, να αποτελέσει μοναδικό ίσως παράδειγμα κρατικοδίαιτου Έλληνα καταλαμβάνοντας τόσες πολλές, επί τόσα πολλά χρόνια και τόσο μεγάλες και σημαντικές θέσεις... Ίσως αυτή η δυνατότητα της ανάληψης δημοσίων θέσεων να του προσέδωσε, άθελά του, προκλητικό ύφος και εγωιστική παρου­σία που ζήσαμε όλοι οι Έλληνες τα τε­λευταία δύο χρόνια... Ίσως όλα τα προ­ηγούμενα να τα πήρε και να του έγιναν βίωμα μέσα στον «πολιτικό ιστό» στον οποίο πιθανόν να είχε ενταχθεί και στην «πολιτική παρέα» η οποία τον είχε εμπιστευθεί... Όλα αυτά τα μέτρα τα οποία εισηγήθηκε ο άνθρωπος αυτός, που τώρα κάθεται αναπαυτικά και τα παρακολουθεί από την ουδέτερη κα­ρέκλα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οδήγησαν σε απελπισία μια μεγάλη κοινωνική τάξη. 

Και εσείς τα εγκρίνατε κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. 

Νομίζω ότι από αυτήν τη μεγάλη κοι­νωνική ομάδα, δηλαδή τη μεσαία κοι­νωνική τάξη στην Ελλάδα, θα πάρετε το «πολιτικό τους αντίο» εκτός εάν άμεσα διορθώσετε τα άδικα οικονομικά μέτρα του τέως υπουργού Οικονομικών. 

I. Π. ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. 
Επίτιμος αρχηγός στόλου 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-02/10/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger