Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Νοε 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Νοε 2014


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ αντιστράτη­γου Χρ. Μανωλά στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων ζητημάτων έθε­σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού και μονάδων καθώς και απόκτη­σης μεταχειρισμένου υλικού από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού. Η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται για την απόκτηση 15 μετα­φορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook, μεταχειρισμένων πολλα­πλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS και... των πυρομαχικών τους, 320 μεταχειρισμένων οχημάτων γενικής χρήσης (όπως αρματοφορείς, βυτιοφόρα, φορτηγά και γερανοφόρα), καθώς επίσης για τη διάθεση σκαφών ανορθοδόξου πολέμου για τις Ειδικές Δυνάμεις του ΣΣ. 

Ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Μανωλάς συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Raymond Τ. Odierno, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο καθώς και τη δυνατότητα αύξησης των εκπαιδευτικών ευκαιριών σε Έλληνες αξιωματικούς του ΣΞ στις ΗΠΑ. Επίσης μίλησε στην Αμερικανική Σχολή Επιτελών και Διοίκησης και επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Ακόμα στον ΟΗΕ επισκέφθηκε τον Κλάδο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, όπου συναντήθη­κε με το στρατιωτικό σύμβουλο του Οργανισμού, αντιπτέραρχο Ahmed Maqsood και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ελληνική συνεισφορά του ΣΞ στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης, καθώς και παράγοντες της ελληνικής ομογένειας. 

Απέπλευσε το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» από το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής αναβαθμισμένης δυνατότητας, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων νησιών του Αιγαίου προκειμένου το διάστημα 12-19 Νοεμ­βρίου η επιβαίνουσα διευρυμένη Διακλαδική Υγειονομική Ομάδα να εξετάσει όσους κατοίκους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Στο σκά­φος επιβαίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαφόρων ειδικο­τήτων (παθολόγος, καρδιολόγος, χειρουργός, παιδίατρος, ακτινολό­γος, ουρολόγος, γυναικολόγος, μικροβιολόγος και οδοντίατρος). Το σκάφος θα επισκεφθεί σήμερα 15 Νοεμβρίου τη Σύμη, στις 16 τη Χάλκη, στις 17 τη Νίσυρο και στις 18-19 την Αμοργό, ενώ επισκέφθηκε ήδη Κάσο και Καστελόριζο. 

Εξέπληξε ευχάριστα άλλη μια πρωτοβουλία της ΠΑ, όταν τις μέρες της γιορτής του προστάτη της ΠΑ φιλο­ξένησε στην 110 ΠΜ στη Λάρισα οκταμελή ομάδα μαθητών και δυο συνοδών καθηγητών τους από το λύκειο του ακριτικού Καστελόριζου. Οι μαθητές και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν το ΑΤΑ, όπου τους υποδέχθηκε ο αρχηγός του, αντιπτέραρχος (I) Χρ. Βαίτσης και τους ενημέρωσε για την αποστολή και το ρόλο του αρχηγείου, ενώ επισκέφθηκαν και τις πολεμικές Μοίρες της 110 ΠΜ, 337 Μ με F-16C/D Block.52+ και 348 ΜΤΑ με τα αναγνωριστικά RF-4E Phantom II. 

(ΚΑΡΦΙ-15/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger