Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 26 Νοε 2014

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 26 Νοε 2014


Σήμερα θα κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση και ανάγνωση της τωρινής, τεταμένης σχέσης του Ελληνισμού με τους άσπονδους γείτονες μας, τους Τούρκους. 

 Αρχικά, η κρίση επικεντρώνεται στην, παρά­νομη και έξω από κάθε έννοια διεθνούς Δίκαι­ου, διεκδίκηση... της Τουρκίας στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Αν και το ακριβές μέγεθος αυτών των κοιτασμάτων δεν έχει ακόμα καθο­ριστεί, είναι σίγουρο πως θα αποφέρουν πολλά δις ευρώ σε αυτόν που θα τα εκμεταλλευτεί. 

 Έχοντας αυτό στο μυαλό της, η Τουρκία έχει ανεβάσει την έκταση και έχει πραγματοποιήσει κινήσεις που, αν είχε απέναντι της σοβαρά και κυρίαρχα κράτη, θα την είχαν φέρει στα πρόθυ­ρα πολέμου και σίγουρα δεν θα είχε αποφύγει το θερμό επεισόδιο. Πολλοί στην χώρα μας βέβαια επιμένουν πως αυτό ακριβώς σκοπεύει η Τουρκία να προκαλέσει. 

 Όμως, είναι πράγματι αυτή η αλήθεια; Στην πραγματικότητα μάλλον όχι. Όπως έχει αποδεί­ξει η ιστορική πορεία της Τουρκίας, ο εχθρικός μας γείτονας μάλλον μετατρέπεται σε υπέρμαχο της ειρήνης όταν συναντά αποφασισμένη αντί­σταση απέναντι του. 

 Πράγμα που, δυστυχώς, στην περίπτωση της Ελλάδας έχει χρόνια να συμβεί. Όμως αυτή τη φορά δεν αντιμετωπίζουμε τις προσεκτικά σχεδιασμένες κινήσεις των Τούρκων στρατηγών. Αυτές είχαν κατά κανόνα την σιωπηρή ανοχή, αν όχι έγκριση, των δήθεν συμμάχων μας και αποσκοπούσαν, συνήθως με την μαύρη εξαίρεση της τραγωδίας της Κύπρου μας, στην επίτευξη «τακτικών» πλεονεκτημάτων. 

 Αυτή τη φορά, πρέπει να δούμε την τουρ­κική επιθετικότητα σαν τμήμα ενός μεγάλου στρατηγικού σχεδιασμού αυτών που κυβερνούν την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ουσι­αστικά του Ερντογάν και του Νταβούτογλου Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουν την ανασύσταση της σύγχρονης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

 Έτσι, οι τωρινές εξελίξει δύστυχοι δεν αποτελούν την κορύφωση της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά αντίθετα, ένα ακόμα βήμα στον σχεδιασμό τους και μάλιστα όχι το πιο επώδυνο για εμάς. Αντίθετα, οι μελλοντικές εξελίξεις, ειδι­κά με την αντιμετώπιση απέναντι στην Τουρκία που έχουν εδώ και πολλά χρόνια οι πολιτικές μας ηγεσιες προβλέπονται δραματικές. 

 Ας μην ξεχνάμε πως διαρκής στόχος των γειτόνων μας είναι η αυτονόμηση και εν τελεί η προσάρτηση της δυτικής Θράκης, εκμεταλλευ­όμενοι την παρουσία εκεί της μουσουλμανικής μειονότητας. Αποτελεί λοιπόν δεδομένο πως στο μέλλον θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν συνθήκες κοσοβοποίησης της περιοχής, όταν κρίνουν πως είναι κατάλληλος ο χρόνος για κάτι τέτοιο. 

 Η Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την πολίτικη των γειτόνων μας, δεν μπορεί να βασιστεί σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό της, όπως διαχρονικά κάνουν τα κράτη εκείνα που επιθυ­μούν να μην είναι έρμαια των αποφάσεων των ισχυρών. Μόνο με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μια ξεκάθαρη Εθνική Πολιτική, μέσα στην οποία θα προβλέπεται και σκληρή απάντηση μόλις το απαιτήσουν τα γεγονότα, μπορεί να αναχαιτιστεί η Τουρκία. 

 Την επόμενη εβδομάδα, θα αναφερθούμε και σε ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια αναφέρεται πάρα πολύ και δεν είναι άλλο από τις διεθνείς συμμαχίες που μπορεί να διαπραγματευτεί η χώρα μας και το κατά πόσον αυτές μπορούν πραγματικά να υπάρξουν. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-26/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger