Αρχική » » ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ


Μέρκελ Κολ, αλλά και κάθε απίθανος Γερμανός λένε τη μισή αλήθεια. 

Από τον Μανώλη Κοττάκη 

Ας μην εντυπωσιαζόμαστε. Δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος, όπως ο πρώην καγκελάριος Κολ, βάλλει κατά της απόφασης ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ. Έχουμε ζήσει το ίδιο έργο σε πολλές πα­ραλλαγές. Στο ντιμπέιτ των εκλογών του 2013, η Μέρκελ επιτέθηκε στον Στάινμπρουκ με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία, με προφανείς σκο­πούς: να εκθέσει τους Σοσιαλδημοκράτες αντι­πάλους της στο εκλογικό σώμα ότι άνοιξαν την πόρτα του τρελοκομείου στους άμυαλους Έλληνες. 

Στο «μενού» της διαβολής περιλαμβάνεται και η κατά καιρούς επισήμανση Σόιμπλε για τη ...διεφθαρμένη οικονομική αριστοκρατία. Πράγ­ματι, αυτή είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα ήταν ανέ­τοιμη να μετάσχει στο κοινό νόμισμα το 2000. Όσα έλεγε ο Σημίτης, ότι μπήκαμε με το σπαθί μας, ήταν για εσωτερική κατανάλωση. Ουσιαστι­κή σύγκλιση δεν είχε επέλθει. Αυτό που δεν λένε, όμως, η Μέρκελ, ο Κολ και κάθε απίθανος Γερμανός που ανοίγει το στόμα του χωρίς σεβασμό στον ελληνικό λαό είναι ότι η αλήθεια που υπο­στηρίζουν είναι μισή για τρεις λόγους. 

Ο πρώτος είναι ότι, για να μπούμε στο ευ­ρώ, καταβάλαμε ως διόδια μια τεράστια κρατι­κή «μίζα» που έμεινε στα βιβλία μας ως έλλειμ­μα: την περίφημη προμήθεια των υποβρυχίων. Πληρώσαμε όλα τα λεφτά μπροστά και έχουμε παραλάβει ύστερα από 14 χρόνια τα 2/4 της προμηθείας. Πέραν αυτών, από το 2005 και μετά η καγκελάριος σε κάθε επίσκεψή της στην Αθήνα έβαζε σταθερά στο τραπέζι το αίτημα να αγοράσουμε μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι χρηματοδότες των Χρι­στιανοδημοκρατών. Για να μπούμε στο ευρώ, δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά για να πληρώνουμε «μίζες» στη Φέροσταλ και στους Χριστοφοράκους, μια χαρά έτοιμοι ήμασταν! 

Δεύτερον, κάνεις τους δεν λέει ότι ήθελαν όλον τον Νότο μέσα, γιατί αυξανόταν το εύρος του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου για το νέο νόμισμα. Έτσι διευκολύνονταν οι εξαγωγές τους προς την Ελλάδα των 10.000.000 καταναλωτών, οι οποίες το 2003, σύμφωνα με ομολογία του τό­τε εμπορικού ακολούθου τους στην Αθήνα (Καρακούσης, «Μετέωρη χώρα»),ήταν μεγαλύτερες από τις εξαγωγές τους στη Ρωσία των 80.000.000! 

Τρίτο και τελευταίο, πάει πολύ να μίλα ο Σόιμπλε για την ελληνική ελίτ. Γερμανός ήταν ο διευθυντής της Επιτροπής Αντα­γωνισμού της Κομισιόν, όταν μια ελληνική κυ­βέρνηση επιχείρησε να βάλει τέλος στα προνόμιά της. Μήπως θυμάται τι έκανε μαζί με άλλους για να ανακληθεί ο «βασικός μέτοχος» Καραμαν­λή; Απείλησε με διακοπή των κοινοτικών χρημα­τοδοτήσεων! Κάποιος, κάποτε, εκ μέρους όλων, πρέπει να βγει στον γερμανικό Τύπο, με αφορμή δηλώσεις σαν αυτήν του Κολ, και να τους το πει: «Ξεφτιλισμένοι, σταματήστε!» 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger