Αρχική » » ΝΕΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


• Ο Γιώργος Επιτήδειος θα είναι το καινούργιο πρόσωπο του κόμματος εν όψει εκλογών. 
• Στο συναινετικό, αλλά και δεξιό προφίλ του απόστρατου Γ. Επιτήδει­ου ποντάρει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. 
• Ο ευρωβουλευτής με το ήπιο προφίλ, η σχέση του με τον Μιχαλολιάκο και η έλλειψη... μη προφυ­λακισμένων στελεχών. 

Του ΔΗΜ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ 
markopoulo@gmaii.com

Έναν απόστρατο αξιωμα­τικό, με λαμπρή πορεία στο ΝΑΤΟ και περγαμηνές, επέλεξε τον Μάιο, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, το κόμμα της Χρυσής Αυγής ως άτυπο επικε­φαλής του ευρωψηφοδελτίου της. Να, όμως, που ακριβώς στο ίδιο πρόσωπο φαίνεται να καταφεύγει το ακροδεξιό κόμμα και για τις επικείμενες κάλπες, όπως αυτές προδιαγράφονται λόγω της αδυναμίας ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των «Πα­ραπολιτικών», ο κ. Γιώργος Επι­τήδειος καλείται εκ Βρυξελλών στα «όπλα», καθώς κρίθηκε πως είναι ο άνθρωπος που θα μπορέ­σει να αποτελέσει τη δημοσία ει­κόνα της Χρυσής Αυγής, μαζί με τον Ηλία Παναγιώταρο, που βρί­σκεται εκτός φυλακών, και την Ελένη Ζαρούλια...
 

ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ. Η επιλογή αυτή έχει να κάνει με δυο διαπιστώ­σεις: Η πρώτη αφόρα τον εγκλει­σμό των ηγετικών στελεχών του κόμματος στον Κορυδαλλό, λόγω των βαρίων καταγγελιών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέρυσι στο Κερατσίνι, αλλά και για σειρά έκνομων δραστηριοτήτων κατά της Δημοκρατίας. Το μεγάλο πρόβλημα προσδιορίζε­ται στην απουσία του φυσικού ηγέτη του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλα και του Ηλία Κασιδιάρη, που γνώριζε να προκαλεί και να σηκώνει τα θέματα της επικοινωνίας. 

Η δεύτερη διαπίστωση αφόρα τον χαρακτήρα του πρώην υψη­λόβαθμου (υπήρξε αντιστρά­τηγος) αξιωματικού του Ελλη­νικού Στρατού. Ήπιων τόνων άνθρωπος, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Επιτήδειος έχει κατορθώσει να κερδίσει τη συμπάθεια ακό­μα και των συνάδελφων του ευ­ρωβουλευτών από όλα τα άλλα κόμματα. 

Στους διάδρομους του Ευρωπα­ϊκού Κοινοβουλίου συναντιέται συχνά με τον κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ πάντα έχει «καλημέρες» με το σύνολο των Ελλήνων εκπροσώπων στους ευρωπαϊ­κούς θεσμούς. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του εκτι­μούν πως περισσότερο πρόκει­ται για έναν «δεξιό στρατιωτικό που από λόγους συγκυρίας και παράδοσης βρέθηκε στο κόμμα», παρά για έναν «φασίστα», που ακολουθεί μια εγκληματική οργάνωση, όπως καταγγέλλεται η Χρυσή Αυγή. 

Αυτό το ήπιο, συναινετικό αλλά και ταυτόχρονα δεξιό προφίλ εί­ναι που μετράει και για την ηγε­σία της Χρυσής Αυγής μέσα στον Κορυδαλλό. Ο κ. Επιτήδειος δεν είναι άνθρωπος που έχει ηγετι­κές φιλοδοξίες, ενώ σημαντικό στοιχείο που τον προωθεί στα μάτια της οικογένειας του γενικού γραμματέα του κόμματός, Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι και η φιλική προσωπική σχέση που έχει μαζί του εδώ και χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Επιτήδειος δεν είχε προσχωρήσει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής από το 2012, όταν είχε καταγράψει για πρώτη φορά ανοδικά ποσοστά, στο 7%, αλλά λίγο πιο μετά. 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ. Από τη μεριά του. ο κ. Επιτήδειος κρατάει χα­μηλούς τόνους, όμως επισκέπτε­ται συνεχεία τον κ. Μιχαλολιάκο και τους «συντρόφους» του στον Κορυδαλλό. Από εκεί παίρνει «γραμμή» και για τα θέματα της Ευρώπης, αλλά και για άλλα ζητήματα λειτουργίας του κόμματος. «Αυτό που εκτιμάται στον αντιστράτηγο είναι ο σεβασμοί στην ιεραρχία και η άριστη σχέση του με την ηγεσία», αναφέρει στέλεχος του κόμματος που γνω­ρίζει τον ρόλο που θα παίξει ο Γ. Επιτήδειος στις προσεχείς εκλο­γές, ενδεχομένως θέτοντας μέχρι και υποψηφιότητα σε κάποια πε­ριφέρεια. 

Η γαλλική ακροδεξιά 

Ο Γ. Επιτήδειος έως έναν βαθμό έχει κατορ­θώσει να σπάσει τον αποκλεισμό που αρχικά είχε επιβληθεί στο κόμ­μα της Χ.Α. στην Ευρωβουλή. Πριν από δύο εβδομάδες, π Μαρίν Λεπέν, παρά τις κορώνες περί μη συνεργασίας με φασιστικό κόμμα, προσέφυγε στις ψήφους της Χ.Α. για να συγκε­ντρώσει 40+ ψήφους που χρειαζόταν σε ψη­φοφορία για το Ου­κρανικό. Οι εκπρόσω­ποί της ήταν 39 και με τους τρεις ευρωβου­λευτές της Χ.Α. συμπλη­ρώθηκε ο πολυπόθη­τος αριθμός. Η εξέλιξη αυτή πέρασε στα ψιλά του Ευρωκοινοβουλίου, όμως προκάλεσε λίγες ημέρες μετά μεγάλο θό­ρυβο, καθώς διαφαίνεται στροφή στη σχάση των επικίνδυνων από κάθε άποψη για την ομαλή πορεία της Ε.Ε. Γάλλων εθνικιστών. Για τον λόγο αυτό, εξάλ­λου, και υπό το πρί­σμα των νέων ευκαιρι­ών που παρουσιάζονται μπροστά τους για συμμαχίες που θα τους νο­μιμοποιήσουν στα μά­τια της διεθνούς κοινής γνώμης, οι τρεις ευρω­βουλευτές του κόμμα­τος επέλεξαν να μην οξύνουν τα πνεύμα­τα με happenings που ετοιμάζονταν να πραγ­ματοποιήσουν εντός της αίθουσας, επ' αφορ­μή της δολοφονίας των δύο μελών τους πέρυσι την 1η Νοεμβρίου. 

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger