Αρχική » » Μεταπτυχιακές σπουδές για τους αξιωματικούς

Μεταπτυχιακές σπουδές για τους αξιωματικούς


Προγράμματα υψηλού επιπέδου στο Τμήμα Στρατιωτικών Σπουδών της ΣΣΕ. 

Ποιοτικά άλματα προς την ουσιαστι­κή αναβάθμιση των σπουδών προχωρούν τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ). Για πρώτη φορά ξεκινούν, από τον Φε­βρουάριο του 2015, δύο Προγράμματα Μεταπτυ­χιακών Σπουδών υψηλού επιπέδου του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχο­λής Ευελπίδων (ΣΣΕ), σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυ­τεχνείου Κρήτης. 

Μάλιστα, έχει αρχίσει και η υποβολή αιτήσεων. Πρόκειται για μεταπτυχιακά στις θεματικές περιοχές των... εξής γνωστικών αντικειμένων: Εφαρμοσμένη Επι­χειρησιακή Έρευνα και Ανάλυση (Applied Operational Research and Analysis) και Σχεδίαση & Επεξεργασία Συστημάτων (Systems Engineering). 

Τα δυο προγράμματα απευθύνονται τόσο σε αξιω­ματικούς όλων των ειδικοτήτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και σε αποφοίτους ΑΕΙ (μη στρατιωτικούς) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε κρίσιμης σημα­σίας γνωστικά αντικείμενα αποκτώντας μάλιστα και έναν ισχυρό τίτλο σπουδών. Το πρόγραμμα σπουδών είναι διετούς διάρκειας και σε όσους ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαιδευτική διαδικασία θα αποκτήσουν τίτλο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Επίσης, ανοίγεται η προοπτική για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση 

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στις εγκα­ταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και προβλέπεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαί­δευσης με την υποστήριξη σύγχρονων τεχνολογιών για ειδικές κατηγορίες φοιτητών. Η υλοποίηση των Προ­γραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, για πρώτη φορά στη Σ.Σ. Ευελπί­δων, είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για δύο καινοτόμα Διιδρυματικά Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΑΣΕΙ-Πολυτεχνείο Κρήτης), τα οποία ανα­μένεται να παράγουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό. 

Διεθνής αναγνώριση 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ αυτά τα προγράμματα δεν θα επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογι­σμό, παράλληλα, θα δημιουργήσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για διεξαγωγή συγκροτημένης έρευνας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, θα εξοικονομήσουν τα χρήματα που δίνονται για μεταπτυχιακές σπουδές Ελλήνων αξιωματικών στο Εξωτερικό, τα οποία και θα αποδυθούν στους προϋπολογισμούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για την ενίσχυση του ερευνητικού έργου τους. Ακόμη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για αρκετούς Έλληνες επιστήμονες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας. Ήδη, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Παι­δείας και θρησκευμάτων προχώρησαν από κοινού στην ίδρυση των δύο καινοτόμων αυτοχρηματοδοτούμενων Διιδρυματικών Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) - τα σχετικά στο ΦΕΚ 163Α720-8-2014. 

Αποστολή αιτήσεων 

Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσε­ων από τους ενδιαφερόμενους στρατιωτικούς και μη εί­ναι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες και κάθε σχετική πληρο­φόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων www.sse.tuc.edu.gr και από τη γραμματεία των Δ.Δ.Π.Μ.Σ. στο τηλέφωνο 210 8904258 ή στον ιστότοπο www.sse.gr Η έναρξη των μαθημάτων του α΄ εξαμήνου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνεται από την Τετάρτη 21 Ια­νουαρίου έως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. 

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-15/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger