Αρχική » » Θάνου: Οι στρατιωτικοί μπορούν να κινηθούν και κατά του Δημοσίου

Θάνου: Οι στρατιωτικοί μπορούν να κινηθούν και κατά του Δημοσίου


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των στε­λεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων και των Σωμά­των Ασφαλείας να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσουν τις νόμιμες αξιώσεις τους, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θά­νου. Η απάντησή της αυ­τή ήρθε έπειτα από ερώ­τηση σχετικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης του Συμ­βουλίου της Επικράτειας για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων από τον Αύγουστο του 2012, μετά την αντισυνταγματι­κή περικοπή τους. 

Ερωτηθείσα σε εκδήλωση σχε­τικά με τις αγωγές εναντί­ον του Δημοσίου που καταθέτουν οι στρατιωτικοί, η... κυρία Θάνου απάντη­σε ότι «εφόσον το Δημόσιο δεν εφαρμόζει τη δικαστική απόφαση, όπως συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περί­πτωση, δικαιούστε να προσφύγετε ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων, να διεκδικήσετε τις αξιώσεις σας και να προβείτε και σε ανα­γκαστική εκτέλεσή της». Η κυρία Θάνου είχε επισημάνει και στην ομιλία της στην Πανδικαστική Συγκέ­ντρωση, ότι «η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση, εί­ναι υποχρεωμένη να εφαρ­μόζει τις δικαστικές αποφά­σεις», διότι σε αντίθετη πε­ρίπτωση τίθεται «θεσμικό ζήτημα και συνιστά κίνδυ­νο για τους πολίτες, την έννομη τάξη, το κράτος δικαί­ου και τη Δημοκρατία». 

Η κυρία Θάνου ανα­φερόταν στην εφαρμογή από το υπουργείο Οικονομικών στο σύνολό της τής απόφασης του Ειδι­κού Δικαστηρίου, που κή­ρυξε αντισυνταγματικές τις τελευταίες μειώσεις των αποδοχών κατά 20% των δικαστικών, όπως επίσης και στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σω­μάτων Ασφαλείας. 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/11/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger