Αρχική » » Απάντηση στην αδικαιολόγητη υστερία: 327,96 ευρώ για την αφαίμαξη 8.607,72 ευρώ!

Απάντηση στην αδικαιολόγητη υστερία: 327,96 ευρώ για την αφαίμαξη 8.607,72 ευρώ!


Αυτή ήταν η... αύξηση που πήραν οι στρατιωτικοί μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Κύριε Διευθυντά, 

Από μια μανιώδη και εντελώς αδικαιολόγητη υστερία ενα­ντίον των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων και των Σω­μάτων Ασφαλείας, που απο­δεδειγμένα πλέον έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές στο Δημόσιο, έχουν καταληφθεί τελευταία μερικά φερέφωνα της παραδοσιακής αντιμιλιταριστικής ιδεολογίας, με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Αιτία; Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συ­νεδρίου να ακυρώσουν ως α­ντισυνταγματική την κράτηση του ν. 4093 / 2012 στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου. 

Και το παράδοξο έγκειται στο ότι η οργή τους δεν στρέφεται κατά του συνόλου των μισθωτών και των ...
συνταξιούχων, τους οποίους αφορά η απόφαση, ήτοι τους δικαστικούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους καθηγητές πα­νεπιστημίου κ.λπ., αλλά μόνο κατά των συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, τους ο­ποίους απαξιωτικά αποκαλούν «ενστόλους». Δυστυχώς, την ίδια προσβλητική προσφώνηση χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Στους οργισμένους, προς μεγάλη μας έκ­πληξη, προσετέθη και ο γνωστός ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, ο οποίος, σε μια έκρηξη των μαρξιστικών αντανακλαστικών της άγουρης νιότης του, αποφάνθηκε ότι «οι στρατιωτικοί δεν έπρε­πε να πάρουν φράγκο». Προφανώς, και ο ίδιος μας θεωρεί υψηλόμισθους. 

Και η οργή αυτή θα είχε κάποια δικαιολογητική βάση αν είχε πραγματικό έρεισμα. Αλλά να έχετε την πίκρα ότι γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτε, να ακούς τον πρωθυ­πουργό να λιώνει... από στορ­γή για τους «ενστόλους» και να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι σε δουλεύει αγρίως και, τέλος, να βλέπετε τον κ. Αυτιά να ωρύεται τηλεοπτι­κά για τη «μεροληπτικότατα ευνοϊκή μεταχείριση» των εν λόγω δημοσίων λειτουργών από την κυβέρνηση είναι δυσβάστακτο. Διερωτάται, όμως, κανείς: Εξέλιπε κάθε δεοντολογία από το δημοσιο­γραφικό λειτούργημα, το ο­ποίο με συνέπεια, ήθος και υ­πευθυνότητα υπηρέτησαν με­γάλα ονόματα κατά το παρελ­θόν; Είναι ηθικό και δίκαιο να δίδονται μικρόφωνα υψηλής ακροάσεως τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών σε άτομα τα οποία, ενώ είναι ε­ντεταλμένα να προβαίνουν σε έγκυρη και ορθή ενημέρωση των πολιτών, διαλαλούν, είτε εσκεμμένως είτε λόγω επιδερμικής και επιπόλαιης έρευνας, απίθανες ανακρίβειες; Είναι εθνικά ωφέλιμο να στρέφετε την κοινή γνώμη εναντίον ενός τόσο ευαίσθητου για την άμυνα της χώρας κλάδου δημοσί­ων λειτουργών μόνο και μόνο για να επιφέρετε ένα εφήμερο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση; Είναι δυ­νατόν όλοι αυτοί οι ιεροφάντες της απαράδεκτης και ανεύθυνης αυτής δημοσιογραφίας να μη γνωρίζουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος όχι μόνο δεν πήρε πί­σω τα παρανόμως παρακρατηθέντα, τα οποία αντι­κρίζουν τον ιδρώτα μιας επώδυνης, επίπονης, υπεύθυνης, σκληρής και επικίνδυνης εργασίας, όχι μόνο δεν αμείβεται σύμφωνα «με το λειτούργημά του», όπως άλλοι κλάδοι δημοσί­ων λειτουργών, αλλά παρα­μένει ο παρίας του Ελληνι­κού Δημοσίου; 

Με μοναδικό στόχο να α­ποκαταστήσουμε την αλήθεια και να θέσουμε τέρμα σε όλη αυτήν την άθλια και εθνικώς επιζήμια εκστρατεία εναντίον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα παραθέσουμε τα επίσημα προσωπικά μας στοιχεία, διά των οποίων περιτράνως αποδεικνύεται ότι ο κλάδος μας παραμένει όχι μόνο ο υπ' αριθμόν ένα λοιδορούμενος από όλες συλ­λήβδην τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών αλλά και ο πλέον αδίκως βαλλόμενος από μερικά ραδιοτηλεοπτικά κέντρα. 

Είμαι απόστρατος επισμηναγός ιπτάμενος (πιλότος) της Πολεμικής Αεροπορίας, με 32 συντάξιμα χρόνια υπηρεσίας. Το 2009 -προτού, δηλαδή, αρχίσουν τα «κουρέματα» των μισθών και των συντάξε­ων- το ετήσιο καθαρό ποσό της συντάξεώς μου ήτο δε­καοκτώ χιλιάδες τριακόσια τριάντα εννέα ευρώ και σα­ράντα τέσσερα λεπτά (18.339,44). Το σημερινό κα­θαρό ποσό είναι εννέα χιλιάδες επτακόσια τριάντα ένα ευρώ και εβδομήντα δύο λε­πτά (9.731,72). Από τη σύ­γκριση των δύο ποσών ευθέως προκύπτει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η σύνταξή μου έχει ελαττωθεί κατά 47%! Σημειωτέον ότι οι συντάξεις των μεγαλύτερων βαθμών έ­χουν υποστεί μεγαλύτερες μειώσεις, οι οποίες φθάνουν και στο 65%. Η πολυσυζητη­μένη «αύξηση», δηλαδή η ε­πιστροφή, από την εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβου­λίου της Επικρατείας ανέρχε­ται στο... ιλιγγιώδες ποσό των τριάντα ενός ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (31,66) μηνιαίως. 

Αν από το ποσό αυτό αφαιρέσουμε τα τέσσερα ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (4,33) του αντιστοιχούντος φόρου, η καθαρή αύξηση είναι είκοσι επτά ευρώ και τριάντα τρία λεπτά (27,33). Αν, λοιπόν, μερικοί φρονούν ότι αυτά τα 27,33 ευρώ τον μήνα, ή 327,96 ευρώ τον χρόνο, αποκατέστησαν την αφαίμα­ξη των 8.607,72 ευρώ, καλό θα είναι να επισκεφθούν κάποιον ψυχίατρο. Και κάτι ακόμη για τους αθεράπευτα κακόπιστους: Η απόφαση του ΣτΕ ειδικά για τους στρατιωτικούς εφαρμόστηκε -εντελώς παρανόμως- μόνο κατά το ήμισυ, που σημαίνει ότι η κρά­τηση του νόμου 4093/12 εξα­κολουθεί να υφίσταται και με­τά την εφαρμογή του ν. 4307/2014 , η οποία για μένα ανέρχεται στο ποσό των 176,34 ευρώ. 

Ευελπιστούμε ότι με την παράθεση των ως άνω πραγ­ματικών στοιχείων θα αφαιρέσουμε το ψευδο-άλλοθι της άγνοιας από τους κατ' επάγ­γελμα κατηγόρους των στε­λεχών των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ως άνω στελέχη απερίσπα­στα στο δύσκολο, υπεύθυνο και επικίνδυνο εθνικό έργο τους. Το ότι έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές στο Δημόσιο και ο Α/ΓΕΕΘΑ, άλλοτε μισθολογικά ισόβαθμος με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, έχει στοιχηθεί μισθολογικά με τον πρωτοδιόριστο πρωτόδι­κη δεν ενοχλεί κανέναν; Έλεος πια. 

Γεώργιος Β. Κασσαβέτης Επισμηναγός (I) ε.α. 
(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-28/12/2014) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger