Αρχική » » Δέχτηκε την ηγεσία των τουρκόφιλων της Θράκης και τους δύο ψευτομουφτήδες

Δέχτηκε την ηγεσία των τουρκόφιλων της Θράκης και τους δύο ψευτομουφτήδες


«Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ» λέει μια λαϊκή ρήση. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. Μπορεί τελικά ύστερα από πιέσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός να μη μετέβη στη Θράκη, ωστόσο επιτροπή τουρκόφιλων βρέθηκε και συναντήθηκε άρον άρον μαζί του, στο περιθώριο της επίσκεψής του για το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας. Ο γνωστός για τις ανθελληνικές και αλυτρωτικές τοποθετήσεις του Νταβούτογλου συνομίλησε για περισσότερο από μιάμιση ώρα με τα μέλη της επιτροπής σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα....

«Στη συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί για 45 λεπτά αλλά διήρκεσε μιάμιση ώρα, μετείχε ακόμη ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Χακάν Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του IRCICA Χαλίτ Ερέν, ο πρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και ο πρώην πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και οι δύο μουφτήδες (σ.σ.: πρόκειται για τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ)» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η «δημοκρατία» δημοσίευσε ρεπορτάζ με τις δηλώσεις Νταβούτογλου, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την Οργάνωση της Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξήχθη στο Τζιμπουτί, όπου ανέφερε: «Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στερούνται των ελευθεριών τους και η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες. Οι μειονότητες δεν μπορούν να εκλέγουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες και υπάρχει καταπίεση, ώστε να μην εκφράζεται η τουρκική ταυτότητα στη Δυτική Θράκη».

Πηγές της «δημοκρατίας» αναφέρουν ότι στο περιθώριο της συνάντησης στην Αθήνα ο Νταβούτογλου εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τον τουρκόφιλων μηχανισμών που δρουν στη Θράκη και στο μέλλον δεν αποκλείεται να επιδιώξει εκ νέου την επίσκεψή του, προκειμένου να έρθει σε απευθείας επαφή με τους ανθελληνικούς μηχανισμούς.

Αριστείδης Μάτιος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/12/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger